Leállítaná két erőművét az E.ON

Vágólapra másolva!
A jelenlegi kedvezőtlen piaci körülményeket jelölte meg az E.ON szóvivője debreceni és nyíregyházi erőműveik működése szüneteltetésének indokaként. Bár több forrásban írtak erről, a szóvivő szerint a két város távhőellátása nem lehetetlenülne el.
Vágólapra másolva!

A kombinált ciklusú nyíregyházi és debreceni erőművei üzemeltetésének szüneteltetését kérte az E.ON a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól - közölte Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária szóvivője kedden.

Az EnergiaFocus.hu szakportál kedden arról írt, hogy ha visszaadja engedélyét az E.ON debreceni és nyíregyházi távhőtermelő erőműve, összesen csaknem ötvenezer háztartás távhőellátása kerülhet veszélybe. A szóvivő szerint azonban a két város távhőellátása nem lehetetlenül el. Mindkét városban - amennyiben a berendezések százszázalékosan működnek - az E.ON a gázmotoros erőművi részekkel, illetve a kazánokkal biztosítani tudja a szolgáltatást. A szakemberek dolgoznak azon, hogy egy esetleges üzemzavar esetén is biztosított legyen a két város távhőellátása.

A szüneteltetés oka a szóvivő tájékoztatása szerint az, hogy a kombinált ciklusú erőművek a jelenlegi piaci körülmények között nem működtethetők gazdaságosan.