Pár száz forintot még eshet az OTP

Vágólapra másolva!
Recsegnek ropognak a technikai támaszok a részvénypiacokon. A tőzsdei mozgások iránymutatója, az amerikai S&P 500 részvényindex a mai esésével a rövid távú emelkedő trendet és az 50 napos mozgóátlagot is letörte, így az talán nem is csoda, hogy az OTP grafikonja is igen csúnya képet fest. A következő fontosabb megállók még pár száz forintos távolságban vannak a  bankrészvények piacán, onnan fordulva viszont ismét jó lehetőséggel kecsegtethetne a papír.  
Vágólapra másolva!

Ben Bernanke tegnapi szavai gyorsan eloszlatták a részvénypiaci befektetőket egyre vastagabban körülvevő lila ködöt. A Fed eszközvásárlásainak egyszer vége szakad, márpedig ha az amerikai gazdaság tovább tud erősödni a jegybank által előrejelzett ütemben, akkor a kilépési stratégia még idén év végén elindulhat. Mivel a piacok szárnyalásában nagy szerepe volt a jegybanki likviditásbőségnek, érthetően ijednek meg a befektetők, és kezdik inkább zsebre rakni az eddig megszerzett tetemes profitokat a tőzsdén.

Az S&P 500 indexben az eladói nyomás hatására ma elesett az 50 napos mozgóátlag és a rövid távú emelkedő trendvonal is, amik technikai értelemben véve kedvezőtlen jelnek tekinthetők. Ha igazak a jelek, akkor úgy tűnik ezúttal a pár napos lejtmenetnél kicsit hosszabb korrekcióra is kilátás lehet. A lényeg, hogy ne essenek el az 1500 pontos szintek, hiszen ott húzódik a sokkal fontosabb 200 napos mozgóátlag és a középtávú emelkedő trendvonal.

Forrás: Origo

A részvénypiaci korrekciós hullámot értelemszerűen a magyar részvények is megérzik. Amilyen jól nézett ki az OTP grafikonja május végén, most annyira elkeserítő a kép. A kitörési szintek alá csúszott vissza az árfolyam, és nagyon úgy tűnik, hogy a következő erősebb támaszok csak a 4400 forintos szintnél vannak. Összességében az OTP-vel kapcsolatban hosszabb távra még inkább optimisták vagyunk, de az emelkedéshez szükség lesz arra, hogy ezek a szintek megállítsák majd az esést. Onnan fordulva ismét egy jó sztori lehet a papír, addig viszont talán érdemes még távol maradni a piactól.

Forrás: Origo