Elfogadták az E-Star javaslatát a hitelezők

Vágólapra másolva!
10 órától felfüggesztették az E-Star részvényeinek és kötvényeinek kereskedését a BÉT-en, miután újabb csődegyezségi tárgyalást tartottak ma a cégnél. Ennek egyetlen napirendi ponjta a fizetési moratórium meghosszabbítása volt 365 napra, melyet a hitelezők több mint kétharmada támogatott.
Vágólapra másolva!

14:19 - Elfogadták a javaslatot a hitelezők

Az E-Star mai csődtárgyalásán a hitelezők több mint kétharmada hozzájárult a fizetési moratórium meghosszabbításához 365 napra, annak érdekében, hogy a csődegyezségi megállapodás jóváhagyása tárgyában hozandó bírósági végzés jogerőre emelkedéséig a fizetési moratórium biztosítva legyen a táraság számára.

A csődtárgyalás után várhatóan már nem lesz kereskedés az E-Star értékpapírjaival, miután a felfüggesztés a kereskedés végéig szól.

9:12 - Újabb csődtárgyalás miatt szünetel a kereskedés

10:00-tól felfüggesztik az E-Star részvények, illetve kötvények kereskedését a BÉT-en. A vállalat indoklása szerint ugyanis ekkor kezdődik az újabb csődegyezségi tárgyalás, melynek keretében a kibocsátó működését meghatározó jelentős információk hangozhatnak el, illetve olyan döntések születhetnek, melyek a nyilvánosságra hozatalukat megelőzően csak a befektetők és a piaci szereplők egy szűkebb köre számára hozzáférhetők. Tekintettel arra, hogy a fenti információk az E-Star részvényei és kötvényei árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatják, így nyilvánosságra hozatalukig nem biztosítható a rendezett, áttekinthető és tisztességes kereskedelem fenntartása.

A csődtárgyalás egyetlen napirendje a fizetési moratórium meghosszabbítása lenne 365 napra, annak érdekében, hogy a csődegyezségi megállapodás jóváhagyása tárgyában hozandó bírósági végzés jogerőre emelkedéséig a fizetési moratórium biztosítva legyen az adósok számára.

Még április végén számolt be róla az E-Star, hogy csődegyezség keretében megegyezett a hitelezőkkel a társaság átstrukturálásáról. A korábbi tervek szerint a hitelezők elengedik a kamatokat és az E-Star átváltja a követeléseiket részvényekké. Ennek érdekében a társaság 50 millió új résztényt bocsát ki, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi részvényesek tulajdoni hányada a mostani 100 százalékról közel 5 százalékra eshet vissza.

Az E-Star árfolyama

Forrás: Origo