Dollármilliókat tolnak egy magyar fejlesztésű társkeresőbe

Vágólapra másolva!
Nagy sebességgel terjed az Egyesült Államokban egy, az ismertektől eltérő online társkereső szolgáltatás, melynek magyar az egyik alapítója. Az Alexa Balázs által indított Datemyschool.com fejlesztésébe eddig 3 millió dollárt fektettek be.
Vágólapra másolva!

A két év alatt 460 ezer felhasználót szerző Datemyschool.com különlegessége, hogy csak a vele együttműködő amerikai egyetemek hallgatói, illetve végzősei regisztrálhatnak rá. Így kiküszöböli az internetes társkeresők legnagyobb problémájának számító bizalmatlanságot, hiszen a felhasználók mind bizonyíthatóan valós személyek - írja az Index.

Az egyéb kellemetlenségeket azzal szűri ki az oldal, hogy számos szempont alapján be lehet állítani, kik számára maradjon láthatatlan a profil, és kiket ajánljon fel potenciális partnernek. Az elfoglalt, ezért ismerkedésre kevés időt fordító egyetemisták célcsoportként a lehető legmegfelelőbbek, a szolgáltatás a jelek szerint nagyon népszerű a körükben.

A vállalkozás sikersztoriját már tanítják a top üzleti iskolákban, és sorban állnak a befektetők: 6 millió dollárnyi kockázati tőkét akartak eddig beletenni, de az alapítók csak 3 milliót fogadtak el.

A cél az, hogy az év végére elérjék az egymillió felhasználót. A hallgatók ingyenesen használhatják a szolgáltatást, a végzetteknek azonban már fizetniük kell érte.