Vágólapra másolva!
Eladta a kórház épületét, és megszünteti a fekvőbeteg-ellátást a Telki Kórház Kft., a Budakeszi úton található rendelőintézete kibővített szolgáltatásokkal még megmarad. A tulajdonos Kovács Gábor szerint egészségügyi reform nélkül az intézményt a jelenlegi struktúrában nem lehetett volna belátható időn belül nyereségessé tenni.
Vágólapra másolva!

Eladta Telkiben található 100 ágyas kórházépületét, és megszünteti a fekvőbeteg-ellátást a Telki Kórház Kft. A kórháztól több ellátást átvesz a társaság Budakeszi úton található járóbeteg-rendelője.

Telkiben az egész kórház bezár 2013. július 10-én, így ott a járóbeteg-rendelések és az ambuláns ellátások is megszűnnek.

„A százágyas kórház üzemeltetése valójában soha nem hozott nyereséget. Az elmúlt tizenöt évben jelentős összegekkel kellett hozzájárulnom évente a működés fenntartásához” – nyilatkozta a döntésről Kovács Gábor, egykori bankár, befektető, a kórház tulajdonosa.

A Telki Kórházat 1998-ban alapította azzal a céllal, hogy hálapénzmentesen, piaci alapon működő intézményt hozzon létre. A kórház szolgáltatásait több mint 50 ezer páciens vette igénybe. Az állami ellátórendszerre jellemző várakozási idők növekedése és az ellátási színvonal romlása miatt sokáig töretlen igény mutatkozott a kórházra, de az állami és a magánbiztosítók társfinanszírozásának hiányában az elmúlt 15 évben – rövid időszakoktól eltekintve – veszteségesen működött.

„Sokáig reménykedtünk benne, hogy egy egészségügyi reform eredményeként a magánszolgáltatók normatív társadalombiztosítási finanszírozáshoz jutnak” – nyilatkozta Kovács Gábor.

A befektető szerint Magyarországon a kiterjedt hálapénzrendszerrel, valamint a magán-egészségbiztosítók és az egészségpénztárak tevékenységével olyan vegyes finanszírozású modell alakult ki, amelyben a fekvőbeteg-ellátást igénylők idővel mindig az állami ellátórendszerben találják magukat, mert ott nem kell megfizetni az ellátás tényleges költségeit. „Amíg ez a rendszer nem változik meg, a fekvőbeteg-ellátást nyereségesen üzemeltetni reménytelen. Ezért döntöttem a kórház eladása mellett” – mondta Kovács Gábor.

A járóbeteg-szakrendelés és az ambuláns ellátások nyereségesek, ezért is határozott úgy a társaság, hogy a Budakeszi úton található rendelőt nemcsak fenntartja, de bővíti is.