Száguld az Egis partnere

Vágólapra másolva!
Nagyot emelkedett ma reggel a Celltrion, a papír árfolyama 7 százalékkal került feljebb úgy, hogy nap közben ennél magasabban is járt. Két óra múlva a gyógyszercég vezetője sajtótájékoztatót tart, a piac - a mozgásokból ítélve - jó hírekre számít. Ráadásul azzal a termékkel kapcsolatban, amit a kelet-európai és FÁK régióban az Egis fog forgalmazni. 
Vágólapra másolva!

Kéthavi csúcsra húzták ma a dél-koreai Celltrion árfolyamát, ráadásul nap közben nem is akármilyen, 9 százalékos emelkedés mutatkozott. Lapértesülések szerint két óra múlva a vállalat vezetője sajtótájékoztatót tart, amitől sokan azt remélik, hogy a Remsima európai engedélyeztetését fogják bejelenteni.

Nem mellékesek az információk az Egisnek sem, hiszen pont ez az a biohasonló készítmény, amit a hazai vállalat a kelet-európai és FÁK piacokon értékesíteni fog. Az Európai Gyógyszerfelügyelet kedvező döntése értelemszerűen közvetett módon az Egis-t is pozitív megvilágításba helyezheti. Mivel azonban a hazai cég már eddig is azt kommunikálta, hogy nyáron elkezdik a készítmény forgalmazását, nagy lökést nem ad majd a döntés az árfolyamnak.

A Celltrion árfolyama (dél-koreai won

Forrás: Origo

Ne feledjük azonban, hogy a Celltrion két hónapos csúcsot ütött! Azért is fontos ez, mert amikor hónapokkal ezelőtt zuhant a papír, akkor az valamelyest az Egis árfolyamát is visszafogta. Azóta fordult a kocka, ami megint inkább a Celltrion-együttműködésben rejlő lehetőségeket, mintsem a kockázatokat domboríthatja majd ki.

Az Egis árfolyamának alakulása (Ft)

Forrás: Origo