Kéthetes csúcsot ütött a forint

Vágólapra másolva!
Kéthetes csúcsára erősödött ma délelőtt a forint, miután a 294-es szint alá nézett be az euróval szembeni árfolyama. Elsősorban a kedvező befektetői hangulat van a magyar deviza segítségére, ami más régiós devizáknál is erősödési hullámot tudott elindítani. A forint egyre közelebb kerül fontosabb technikai megállókhoz, vagyis göröngyös út vár még rá, ha a 290-es szintek alá is be szeretne nézni.
Vágólapra másolva!

Átmentette pénteki jó formáját erre a hétre is a forint, mely folytatja erősödését az euróval szemben. Az árfolyam a 294-es szint alá bukott ma délelőtt, ami kéthetes csúcsnak felelt meg. A dollár/forint jegyzése 225,6-nál, a svájci franké 238,8-nál jár némi forinterősödés után.

EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

A magyar devizát a kedvező befektetői hangulat segítheti, az európai tőzsdék erősödni tudnak, bár a hazai parketten egyelőre a mínuszok dominálnak. Az európai piacokon tapasztalható vételi kedv a befektetők kockázati étvágyának növekedésére utal, ami kedvező a feltörekvő devizáknak, köztük a forintnak is. Emiatt a régió többi fizetőeszköze is erősödni tud az euróval szemben, csupán a lengyel zloty nem tud csatlakozni társaihoz.

Forrás: Origo

A forint az ötven napos mozgóátlagot leküzdve erősödik, de az árfolyam szinte azonnal közel került újabb technikai szintekhez. Egy emelkedő trendvonal állhatja útját az árfolyamnak, de valamivel lejjebb a 200 napos mozgóátlag és a 290-es szinteknél egy támaszzóna is megnehezítheti a forint útját az erősebb szintek irányába. Ha ezeket is könnyen veszi a forint, akkor újabb erősödési hullám jöhet. Ehhez persze a nemzetközi hangulat alakulásának is lesz még pár szava.

Forrás: Origo