Jó lett az adat, zuhan az arany

Vágólapra másolva!
A vártnál lényegesen jobban alakult a júniusi foglalkoztatottsági adat az USA-ban az ADP szerint. 188 ezerrel bővült a magánszektorban a foglalkoztatottság, míg a szakértők csak 160 ezer fős bővülést vártak. A májusi 135 ezres értéket pedig csak minimálisan, ezer fővel vágták vissza.Az arany markánsabb csökkenéssel reagált a jó munkaerőpiaci adatokra, míg a határidős indexek lényegében maradtak a már korábbi 0,5 százalék körüli mínuszaikban.
Vágólapra másolva!

A vártnál lényegesen jobban alakult a júniusi foglalkoztatottsági adat az USA-ban az ADP szerint. 188 ezerrel bővült a magánszektorban a foglalkoztatottság, míg a szakértők csak 160 ezer fős bővülést vártak. A májusi 135 ezres értéket pedig csak minimálisan, ezer fővel vágták vissza. A tényadat közel került a legoptimistább, 196 ezres becsléshez, míg a Bloomberg elemzői konszenzusa egyébként 100 és 196 ezer körül szóródott.

Forrás: Origo

A feldolgozóiparban, az építőiparban tevékenykedő vállalatok és a gyártócégek 27 ezer munkahelyet teremtettek, míg a szolgáltatószektor 161 ezer fővel bővült a foglalkoztatottság.

Pénteken lát majd napvilágot a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának változása, illetve a júniusi munkanélküliségi ráta is, amit szintén szoros figyelemmel fognak követni a befektetők. Azonban a mai adatokból nem lehet egyértelműen következtetni a pénteken publikálásra kerülő számok alakulására, ugyanis a múlt hónapban sem követték egymás trendjét az adatok.

A kedvező hírekre az arany eséssel reagált, ugyanis a javuló munkaerőpiaci adatok vélhetően megerősítik a Fed-et abban, hogy már ideje mérsékelnie kötvényvásárlási programját, amitől a piacok viszont nagyon tartanak.

Az arany árfolyama (dollár/uncia)

Forrás: Origo

Fél háromkor pedig a heti friss munkanélküli segélykérések száma is napvilágot látott, ami 2 ezer fővel alacsonyabb lett a várt 345 ezertől, és 5 ezerrel csökkent a múlt havi módosított értékről, ami szintén kedvező képest fest a munkaerőpiacról.