Kevesebbet ér a Mol a Barclays szerint

2013.07.03. 8:24

Továbbra is alulsúlyozásra ajánlja a Mol részvényeit a Barclays elemzője, aki ráadásul a korábbi 17500 forintról 17000 forintra csökkentette az olajtársaság papírjaira megfogalmazott célárát.

Csökkentett a Mol részvényekre vonatkozó célárán a Barclays elemzője. A brit bankház szakértője a korábbi 17500 forintos célárat 17000 forintra vágta vissza, aki továbbra is alulsúlyozásra ajánlja a papírokat.

A Barclays elemzője így továbbra is a pesszimistábbak közé tartozik a Molt követő szakértők között, mivel az olajtársaság részvényeire vonatkozó célárak átlaga 18176 forint, ami magasabb a Barclays szakértőjének céláránál. A szakértők szerint nagyjából 10 százalékos felértékelődési potenciál rejlik a Mol részvényekben, míg a Barclays szerint a mostani 16420 forintos Mol árfolyamhoz képest még 3,5 százalékot drágulhat a papír.

A bank eladás ajánlása mögött az húzódhat meg, hogy a Barclays - sok más brókercéggel ellentétben - nem köti szigorú szabályokhoz a célárak mozgása és az ajánlások alakulása közötti kapcsolatot. Így fordulhat elő az, hogy bár 12 hónapos időtávon a mostaninál magasabb Mol árfolyamot tartanak reálisnak, a rövidebb távú kockázatok miatt egyelőre mégis eladásra javasolják a részvényt.