Komolyan veszi a TV-bizniszt az Apple

Vágólapra másolva!
Akár a Time Warner által szolgáltatott tartalom is megjelenhet az Apple TV-ben, a két cég között ugyanis a következő hónapokban születhet megállapodás. Ezzel a Time Warner lehet az első, aki beadja a derekát a technológiai cégnek, amivel célja, hogy felpörgesse a set-top boxok eladási adatait.
Vágólapra másolva!

Közel a megállapodás az Apple és a Time Warner között, állítja a Bloomberg bennfentes forrásokra hivatkozva. A két cég ugyanis a következő hónapokban bejelenheti, hogy az Apple TV különböző csatornákat kap majd a jelenlegi tartalom mellé, melyet a Time Warner szolgáltatna majd.

Bár az értésülések egyelőre csak pletykának számítanak, az Apple láthatóan mindent megpróbál, hogy erősítse a 99 dolláros set-top boxok eladását. Pete Distad, az online streamszolgáltatásban jártas Hulu egyik vezetőjét is sikerült már elcsábítani, ezzel fokozva az Apple tárgyalási erejét a különböző médiacégekkel szemben.

Míg az Apple számára ez lesz az első hasonló megállapodás, addig a Time Warner már egy sor ehhez hasonló ügyleten van túl, hiszen a Ruku online TV eszköze, vagy az Xbox is hasonló szolgáltatásokat nyújt, mint az Apple set-top box.

Az Apple úgy tűnik, hogy más utat jár be, mint az Intel, aki szintén televíziós szolgáltatás kidolgozásán fáradozik. Az Intel ugyanis főleg egy internet alapú televíziót szeretne, míg az Apple célja a különböző kábelcégekkel való minél szorosabb együttműködés. Az Apple TV-ből pedig egyelőre 13 millió darabot sikerült eladni 2007 óta, ami Tim Cook, az Apple vezére szerint is figyelemre méltó teljesítmény.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo
Forrás: Origo