Felborították az európai piacokat

Vágólapra másolva!
Komolyabb esések kezdenek kirajzolódni az európai és a régiós tőzsdéken, a spanyol piac már 2,8 százalékos mínuszban jár, de a német DAX sem lehet büszke 1,8 százalékos mélyrepülésére. A BUX még viszonylag jobban tartja magát, ám az OTP és a Magyar Telekom 1,2-1,3 százalékos eséseket mutat. A forint árfolyama sem bírja az erős nemzetközi ellenszelet, 295 felett is járt az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Szenvednek a régiós tőzsdék

Még a BUX tartja magát legjobban a szenvedő régiós tőzsdék közül, 0,9 százalékos mínuszt halmozott fel a magyar piac. A többi régiós tőzsdén már rosszabb a helyzet, az osztrák ATX egyenesen 2,1 százalékos mínuszban jár.

Forrás: Origo

Valamennyi nagyobb magyar papír mínuszban áll, főleg az OTP és a Magyar Telekom gyengélkedik, 1,2-1,3 százalékos mínuszok mutatkoznak. A gyógyszergyártók és a Mol 0,3 százalékos mínuszokat mutatnak.

Forrás: Origo

295 alatt is járt az forint árfolyama az euróval szemben, köszönhetően a gyenge nemzetközi hangulatnak. Bár a 295,4-ről valamelyest visszább jött az árfolyam, továbbra is a 295 közelében mozog.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nem jobb a helyzet Európában sem

Nagy mínuszokban az európai tőzsdék, a német DAX 1,8, míg a spanyol IBEX35 már 2,8 százalékos mínuszban jár, de a felülteljesítő holland AEX sem lehet túlságosan büszke az 1 százalékos visszaesésére.

Forrás: Origo

Nem csendesedik a portugál helyzet, aminek eredményeképpen a befektetők öntik az ország eszközeit a piacra. A tüntetéseket és a miniszteri lemondásokat a befektetők sem díjazzák, a 10 éves portugál államkötvény hozama idén először lépte át a bűvös 7 százalékos szintet, majd nem sokkal később a 8 százalékot is megérintette a hozam, ráadásul a lisszaboni tőzsdeindex is a novemberi szintekre zuhant vissza.