Vágólapra másolva!
Mégsem veszi meg a Credigent az OTP, sőt állítólag a nagyobb potenciális célpontok között emlegetett MKB és CIB sem lesz az elsőszámú hazai pénzintézeté. Csányi Sándor még májusban árulta el, hogy előrehaladott tárgyalások folynak két magyar bank megvásárlásáról, azóta viszont úgy tűnik, fogyóban vannak a lehetségesnek tartott jelöltek.
Vágólapra másolva!

A Figyelő holnapi számában ír majd azokról az értesüléseiről, melyek szerint meghiúsultak az elsőszámú hazai pénzintézetnek a Credigen bank felvásárlásra tett kísérletei. Az OTP, ahogy azt Csányi Sándor hónapokkal ezelőtt jelezte, valóban előrehaladott tárgyalásokat folytatott a bank megvásárlásáról, de ezek egy héttel ezelőtt zátonyra futottak. Az OTP a megújuló energetikai projektek hitelezésében szeretne nagyobb részt vállalni (a Zöld Bank létrehozásával), a Credigen pedig ebbe a képbe az egyszerűbb engedélyeztetések miatt passzolt.

A Credigen a kisebb hal lehetett volna, amit az OTP kinézett magának. Csányi Sándor májusban emellett egy jelentősebb méretekkel bíró pénzintézet megvásárlását is említette, a szóba jöhető lehetőségek közül legtöbb helyen az MKB-ra és a CIB-re spekuláltak. A Figyelő információi szerint azonban egyik bankot sem veszi meg az OTP. Érdekes kérdés egyébként, hogy vajon a versenyhatóság hogyan viszonyulna egy ilyen tranzakcióhoz, ami az OTP magyarországi erőfölényét csak tovább növelné.

Az OTP nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is folyamatosan keresi a célpontokat. Mivel ezt nem is rejti véka alá a vezetés, időről-időre hírbe hozzák az OTP-t más bankok megvásárlásával. Legutóbb a kazah Eurasian Bank felvásárlásával kapcsolatban jelentek meg lapértesülések, de az OTP cáfolta azokat.

Az OTP árfolyama (Ft)

Forrás: Origo
Forrás: Origo