Újabb ütést kaptak az ázsiai tőzsdék

Vágólapra másolva!
Gyengén teljesítenek a hét középső kereskedési napján az ázsiai piacok, ami javarészt azzal magyarázható, hogy Kínából kedvezőtlen makroadatok érkeztek, de az USA-ban tegnap látott mínuszoknak is szerepe lehet ebben. Valamennyi fontosabb tőzsdeindex visszaesést mutat ma, a jen pedig tovább folytatja gyengélkedését a dollárral szemben, és már 100,7-nél jár az árfolyam. Tegnap az USA-ban 0,1-0,3 százalékos mínuszok születtek, jól teljesített viszont az Apple, aminek árfolyama már a 420 dollárt közelíti.
Vágólapra másolva!

Pocsék nap Ázsiában - valamennyi index negatív tartományban

A tegnapi amerikai piacokon látott gyengélkedés után az ázsiai tőzsdék sincsenek igazán formában, még a Nikkei sem képes az emelkedésre, 0,4 százalékos visszaesést mutat. Ezzel együtt az elmúlt napokban szépen teljesített a japán tőzsdeindex, már a 14 ezer pontos érték fölé is visszakerült.

A Nikkei árfolyama

Forrás: Origo

Tegnap közel egy hónap után lépte át ismét a 100-as szintet az USDJPY árfolyama, ami az óta is tartja emelkedő trendjét, jelenleg már 100,7 közelében alakulnak a jegyzések.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

A többi ázsiai tőzsdén még ennél is rosszabb a helyzet, a Shanghai Composite például 1,5 százalékos mínuszban jár, amiben a kedvezőtlen makroadatnak is szerepe lehet. A kínai szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindex 53,9 pontra csökkent az előző havi 54,3 pontról, míg az HSBC által gyűjtött hasonló adat 51,3 pontra nőtt 51,2 pontról júniusban.

A Shanghai Composite árfolyama

Forrás: Origo

Már két százalékék körüli mínuszban jár az ausztrál tőzsde, de a dél-koreai KOSPI és a hongkongi tőzsdeindex sem remekel ma, szintén a 2 százalék felé közelítenek a mínusz.

Forrás: Origo

Jó formában az Apple

Az Yves St. Lauren korábbi vezérigazgatóját szerződtette le az Apple, közölte tegnap a technológiai társaság. Paul Deneve speciális projektekben fog részt venni a vállalat szerint és közvetlenül Tim Cook vezérigazgatónak fog jelenteni. Az Apple részvénye eddig jól teljesít a héten, hiszen 400 dollár alól egészen 420 dollárig zárkózott fel.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

A viszonylag jó nyitást követően újra elgyengültek tegnap az amerikai piacok, a 0,6 százalékos pluszokból végül nulla körüli szintekre estek vissza az indexek. A Dow Jones volt a leggyengébb, míg a Nasdaq viszonylag jól tartotta magát köszönhetően az Apple felülteljesítésének.

Forrás: Origo

Tízből hat S&P 500 szektor zárt a pozitív tartományban a keddi kereskedés során. A legnagyobb erőt a távközlési és az energia szektor képviselői mutatták. Az ipar részvények és a nyersanyagkapcsolt papírok nem tartoztak a befektetők kedvencei közé.

Forrás: Origo

A legtöbb autógyártó az amerikai piacon erőteljesen tudta növelni éves szinten az autó eladások számát, egyedül a Nissan és a Honda nem tudta az elemzői konszenzust túlszárnyalni és a Chrysler is csak annak megfelelő értéket ért el.

Támogatja a Sprint Nextel felvásárlását a japán Softbank részéről az amerikai távközlési hatóság - közölte a Bloomberg.