Nemcsak a Forma-1-ben marad alul a Pirelli

Vágólapra másolva!
A német Continental nyeri a főbb európai gumigyártással foglalkozó cégek versenyét. A részvény több mint 20 százalékot tudott 2013-ban emelkedni, messze túlteljesítve a Pirellit és a Michelin-t. A Pirelli fért be a második helyre, míg a dobogó harmadik fokára a Michelin esett vissza.
Vágólapra másolva!

Szétvált a mezőny a gumigyártással foglalkozó cégek esetében idén. 2013-ban a legjobb formát a Continental (Xetra) tudja felmutatni, a második helyre a mostanában Forma-1-es gumiproblémáról ismert Pirelli (Milánó) került, míg a dobogó harmadik fokát a francia Michelin (Párizs) szerezte meg. A Continental erejét kiválóan mutatja, hogy történelmi csúcson mozog a papír és több mint 20 százalékos pluszt hozott eddig össze. A Pirelli pedig idén 3 százalékot tudott összekaparni az év eleji szintekhez képest.

Forrás: Investor.hu

A 102,5 eurós szint volt a mumus a Continentalnál

A soha nem látott magasságokban forgó Continental az elmúlt két napban lódult meg igazán. A részvény ugyanakkor a nagyobb emelkedő rohamot még április végén indította a hosszú távú emelkedő trendvonalról és a 200 napos mozgóátlagról felpattanva.

A papír sokáig küzdött a 102,5 eurós szinttel, ahonnan számtalanszor lefordult az árfolyam, de ezt az akadályt sikerrel vette. A napi grafikon szerint az emelkedő sáv teteje lehet komolyabb akadály, ahonnan többször is lefordult.

Az MACD indikátor vételi szignálja jó jelnek számít, ami további lökést adhatna a papírnak.

Continental napi grafikon (Xetra)

Forrás: Investor.hu

Ha a sávtetőt átszakítja, lehet benne bőven kakaó

A heti grafikonon gyönyörűen látszik az emelkedő trend. A részvény 2011 ősze óta mozog egy növekvő sávban. A sáv tetejéről rendszeresen lefordult a papír, ami miatt érdemes figyelni a mostani viselkedést.

Ha sikerül a sávtetőt áttörni, akkor akár a 138,2 százalékos Fibonacci szintig is elszáguldhat a papír, így a 125 eurós szint fölé kerülhet.

Amennyiben viszont lefordul a mostani szintről a részvény, úgy a sáv alja és az 50 hetes mozgóátlag lehetnek az elsődleges támaszok.

Continental heti grafikon (Xetra)

Forrás: Investor.hu