Visszatérhet a jó hangulat a piacokra

Vágólapra másolva!
Úgy fest, hogy visszatért a jó hangulat a nemzetközi piacokra, legalábbis az ázsiai tőzsdékre mindenképp. A kínai index 1 százalékos pluszban tartózkodott a mai kereskedésben, ami főleg a globális gazdaságból érkező kedvező hírekkel, és egy egészséges korrekcióval magyarázható. Tegnap egyébként rövidített kereskedés volt Amerikában, mivel ma a függetlenség napja miatt már zárva tartanak a tőzsdék, 0,3-0,4 százalékos pluszok születtek.A határidős indikációk alapján ma Európa is pozitívan kezdhet, 0,1-0,2 százalékos pluszok láthatók a főbb indexek esetében.
Vágólapra másolva!

Korrigál a kínai tőzsdeindex

Jó hangulatú kereskedés látható ma Ázsiában, a fontosabb indexek közül a Shanghai Composite 1 százalékot emelkedett, de a többi index is 0,8-1 százalékos emelkedéseket mutatott be. A jó szerepelés vélhetően az elmúlt napok gyengélkedése utáni egészséges korrekciónak, és az Egyiptomi helyzettel kapcsolatos kedvező híreknek köszönhető. Egyedül a Nikkei nem tudja tartani az iramot a főbb indexekkel, bár a japán tőzsdeindex az elmúlt napokban jól teljesített, ezúttal viszont 0,3 százalékos mínuszban zárt.

Forrás: Origo

A kedvező hangulatot segítette az is, hogy Li kínai miniszterelnök szerint fiskális stimulusra lenne szükség a kínai gazdaság növekedésének stabilizálásához.

Nem tud visszatérni a jen a 100-as szint fölé a dollárral szemben, miután a tegnapi ázsiai kereskedés utáni órákban ismét beesett a fontos szint alá. Jelenleg is 99,8 közelében tartózkodik a devizapár árfolyama.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

Erősödéssel tértek pihenőre az amerikai piacok

0,3-0,4 százalék körüli pluszt hozott össze tegnap a Dow és a Nasdaq a rövidített kereskedés során, az S&P 500 viszont alig tudott a pozitív tartományban ragadni. Az utolsó fél órában romlott el picit a hangulat, beleadtak a piacokba a befektetők. A forgalom az idei legkisebb volt, ami nem meglepő.

Forrás: Origo

Tíz S&P 500 szektorból végül öt is a pozitív tartományban tudott zárni, leginkább a technológiai cégek teljesítettek jól. A pénzügyi cégek voltak a leggyengébbek, de az alapvető fogyasztási javakat gyártó vállalatok árfolyama is 0,3 százalékos mínuszt halmozott fel a rövidített kereskedés során.

Forrás: Origo

Nem lett túl erős a júniusi szolgáltatószektorbeli beszerzési menedzser index az USA-ban, a várt 54 pont helyett csak 52,2 pontot ért el a mutató.

Akár a Time Warner által szolgáltatott tartalom is megjelenhet az Apple TV-ben, a két cég között ugyanis a következő hónapokban születhet megállapodás. Ezzel a Time Warner lehet az első, aki beadja a derekát a technológiai cégnek, amivel célja, hogy felpörgesse a set-top boxok eladási adatait.