Erstét kell venni a svájciak szerint

Vágólapra másolva!
Optimistább hangot üt meg a Credit Suisse az Erste részvényeivel kapcsolatban. Az elemző korábban semlegesen értékelte a papírt, most azonban felülsúlyozásra ajánlja ügyfeleinek. A Raiffeisennel kapcsolatban viszont pesszimistábbak lettek. Az OTP tulajdonosok sem panaszkodhatnak, 5100 forint helyett már 6000 forintra taksálják az elemzők a részvényt.
Vágólapra másolva!

A korábbi semlegesről felülsúlyozásra javította az Erste részvényeire vonatkozó ajánlását a svájci nagybank 17,51 eurós célárának 26 euróra történő emelésével. Úgy tűnik, hogy a folyamatban levő tőkeemelés nem ösztönözte óvatosságra az elemzőt. Ezt magyarázhatja részben, hogy a bank alapfundamentumait sokkal erősebbnek érzik annál, mint amit a jelenlegi részvényárfolyam tükröz.

Nemcsak a Credit Suisse van így ezzel, az elemzői célárfolyamok mediánja ugyanis 25 eurónál húzódik, vagyis 24 százalékkal magasabban, mint ahol a jelenlegi árfolyam húzódik. A tőkeemelés hírére ráadásul az Erste árfolyama nagyot esett az elmúlt hetekben, és mostanra erős támaszokhoz érkezett. A fundamentumok mellett tehát technikai fronton is vannak pozitív jelek, viszont a tőkeemelési folyamat július végi zárásáig érdemes lehet óvatosnak lenni.

A Raiffeisenre vonatkozó elemzői ajánlás ezzel szemben kedvezőtlen irányba, felülsúlyozásról semlegesre változott a célárfolyam 35 euróról 24 euróra vágásával párhuzamosan. A piacon sokszor szó esik arról, hogy az Erste után a Raiffeisen lehet a következő, mely szintén tőkeemelést jelenthet majd be, ami még az ajánlás rontásában is szerepet játszhatott. Nem beszélve arról, hogy a Raiffeisennél az elemzői célárfolyamok majdnem egybeesnek a papír tőzsdei árfolyamával, vagyis nem látnak érdemi felértékelődési potenciált a részvényben.