Itt pattanhat el a húr a forint piacán

Vágólapra másolva!
Egyhelyben toporgott ma a forint a riasztóan erős technikai szintek közelében. A 200 napos mozgóátlag és egy emelkedő trendvonal egyaránt útját állják, emiatt délelőtt egy kis időre még el is gyengült a devizánk. Kulcsfontosságú szintek ezek, amiket ha sikerül áttörni, nehéz lesz megállítani a további erősödést.
Vágólapra másolva!

Erős szintek állják útját a forintnak a 291-292-es magasságokban. A 200 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal is itt húzódik, márpedig mindkettőt szoros figyelemmel követik a forintpiaci kereskedők. A nagy mozgás akkor jöhet, ha átlép az árfolyam ezeken a szinteken, hiszen így akár a 285-ös érték is elérhetővé válna. Kitartóan jó nemzetközi hangulatban ez reális forgatókönyv lehet, még annak ellenére is, hogy a technikai elemzés szabályai szerint jelenleg egyelőre nagyobb az esélye a technikai támaszról való felfele pattanásnak (vagyis gyengülésnek).

A forint árfolyama az euróval szemben

Nemcsak az euróval szemben járunk kulcsszinteken, ha a forint/dollár grafikonra rápillantunk, hasonló jeleket olvashatunk le. Egy támasz, és bizony a 200 napos mozgóátlag itt is útját állják a további erősödésnek, de nagyon úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várni és megtudjuk merre veszi innen az irányt a forint.

A forint dollárral szembeni árfolyama