Vágólapra másolva!
A hét közepén esedékes takarékszövetkezeti közgyűlések egyetlen tétje, hogy a Takarékbankot érintő változásokra igent mondjanak az intézmények, különben kiírják magukat a hitelintézeti körből. A szövetség ugyanakkor a jogorvoslati lehetőségek fenntartására figyelmeztet.
Vágólapra másolva!

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) pénteki rendkívüli közgyűlése szinte teljes egyetértésben fogalmazta meg ajánlásait a héten esedékes, az új integrációs modellt elfogadni hivatott takarékszövetkezeti közgyűlések előtt – írja a Napi Gazdaság.

A tag takarékoknak a közgyűlés azt ajánlotta, hogy jogkövető magatartást tanúsítsanak, ugyanakkor annak kimondását is ajánlják a szövetkezeti tagságnak, hogy fenntartják a jogot a tulajdonosi és döntési kompetenciájukban ért jogsérelem miatti valamennyi jogorvoslati megoldás alkalmazására - mondta a lapnak Varga Antal, az OTSZ ügyvezető igazgatója.

Az OTSZ felhatalmazást kapott a takarékszövetkezetektől arra, hogy a jogorvoslati folyamatot koordinálja. Varga szerint fontos az egységes fellépés, ezért az OTSZ már egyeztetett az integrációhoz nem tartozó takarékokkal és az ugyancsak a törvény által az új szövetkezeti rendbe kényszerített hitelszövetkezetekkel is, annak érdekében, hogy a szektor érdekeit együttesen képviselje.