A Bloomberg londoni magyar sikerekről ír

Vágólapra másolva!
Külföldre menekülnek a fiatal vállalkozók a magyar bürokrácia elől.
Vágólapra másolva!

Nagy összeállítást közölt a Bloomberg hírügynökség arról, hogy a feltűnően sok magyar alapít Londonban saját vállalkozást. A fiatalok elsősorban az itthoni bürokrácia okozta nehézségekkel indokolják a kivándorlást.

Bozó István 2010-ben érkezett Londonba, 3500 fonttal a zsebében. Két nap alatt felvett 17,5 ezer font hitelt, és azonnal el tudta indítani a palacsintasütő cégét. A Victoria pályaudvar mellett lévő boltjában ma hat embert foglalkoztat, és naponta 70-100 palacsintát ad el.

A 32 éves Békefi Zsókát is példának hozza fel a Bloomberg. Ő az után nyitotta meg vegetáriánus bisztróját az angol fővárosban, hogy Magyarországon beletört a bicskája a bürokratikus ügyintézésbe. Ceglédi Rita manikűröst is idézi a hírügynökség, aki szintén az angol hivatalok olajozottságával és a kisebb adóterheléssel indokolja a kivándorlást.

A fiatal vállalkozók arra is panaszkodnak, hogy tapasztalatuk szerint Magyarországon az érvényesülésben a kapcsolatok számítanak, szerintük önmagában a jó ötlet és a munka nem elég a sikerhez. Úgy vélik, hogy Angliában minden adott ahhoz, hogy jól boldoguljon az, aki keményen dolgozik, és piacképes ötlettel áll elő.