A napi csúcsára erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Jelentős gyengülést mutat a reggeli órákban a forint, az euróval szembeni árfolyama már 294 közelében jár, amire legutóbb közel egy hete volt példa. A forint ezzel egy igen masszívnak tekinthető akadályán nem tudott túljutni, a 200 napos mozgóátlag legyűrése fontos fegyvertény lett volna, ami a további erősödést támogathatta volna.Kora délután sem tudott javítani a forint a nap elején elszenvedett veszteséget követően. Volt 294 fölött is az árfolyam, de sikerült visszakorrigálnia az euróval szemben.A dél körül elért 294,5 fölötti szintek után lendületes erősödésbe kezdett a forint, már 293 alatt kereskednek az euró-forinttal.Késő délután a napi csúcsára erősödött a forint az euróval szemben és a nyitóárhoz képest már "pluszban" van a hazai fizetőeszköz.
Vágólapra másolva!

16:45 - Napi csúcsra erősödött a forint

Olyannyira megfordult a forint hangulat a forint piacán, hogy a hazai fizetőeszköz már a reggeli szintekhez képest erősödést mutat és jelenleg a napi csúcsán mozog az árfolyam az euróval szemben.

A régiós devizák euróval szemben főként délután kezdtek el erősödni. A forintnak sikerült a mezőny legvégéről előrébb kerülnie, de a cseh koronát és a lengyel zlotyt nem tudta egyelőre behozni a forint. Ettől függetlenül szépnek mondható a teljesítmény.

forrás: Investor.hu

16:10 - Varga: Megbeszéléseket folytatunk a Bankszövetséggel

Varga Mihály kora délután újságíróknak elmondta, hogy a Bankszövetséggel megbeszéléseket folytatnak a devizahitelesek problémáiról, köztük az ingatlannal fedezett hitelekről. Ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter több dolgot nem árult el, arról, mire is jutottak.

15:45 - Fordult a széljárás

Hiába járt 294,5 fölött is a forint a dél körüli órákban, gyorsan változik a széljárás ma a forint piacán is. Az euró-forint árfolyam már 293 mozog. Ebben szerepe volt Ben Bernanke közleményének, melyet a magyar idő szerint 16 órakor kezdődő kongresszusi meghallgatás miatt tettek közzé. A Fed elnöke úgy véli, rugalmasan kell hozzáállni kötvényvásárlásokhoz, romló makrogazdasági adatok esetén akár növelhető is a kötvényvásárlások üteme.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

13:20 - 294 fölött is járt már

Nem tudta magát összekapni a forint reggel óta, járt 294 fölött is az euróval szemben, de csak időlegesen. A befektetőknek vélhetően nem tetszenek a devizahitelesek megmentéséről szóló tervek, melyekről tegnap Navracsics Tibor igazságügyminiszter beszélt a HírTv-n. A visszamenőleges szerződésmódosítás inkább bizonytalanságot szülhet a piacokon.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

9:20 - Megbotlott a forint

Nagyobb gyengülést mutatott be ma reggel a forint az euróval szemben. A tegnap délben jött hirtelen erősödés eltörpülni látszik a forint reggeli teljesítménye mellett, ugyanis rövid idő alatt 1 forintot ugrott az euró árfolyama. Így rövidesen akár már a 294-es szintet is közelebbről ostromolhatja az EURHUF. Legutóbb egy hete járt hasonló szinteken a forint.

Az EURHUF egy hetes grafikonja

Forrás: Origo

A forint erősödésének az elmúlt napokban egy igen masszív akadály szabott gátat a 200 napos mozgóátlag személyében. Rövidebb időkre ugyan benézett a fontos szint alá az árfolyam, de végül ma reggel elpattant az EURHUF. Ha a 293,6-os szint közelében mozgó 50 napos mozgóátlag nem tudja visszatéríteni a forintot, akkor a jelenleg 297,5 közelében lévő szimmetrikus háromszög felső szára, vagy a 300-as szint képezhet újabb akadályt.

Az EURHUF napi grafikonja

Forrás: Origo