Vágólapra másolva!
A magyar tőzsde még mindig nem tud talpra állni tegnapi megszédüléséből, ma is fél százalék feletti csökkenésben áll a reggeli órákban. Az OTP nem tud felállni a padlóról, tovább esik a bankpapír. A forint hajnalban kisebb gyengülést szenvedett el, jelenleg 293 fölött jár az EURHUF árfolyam.Vegyesen kezdtek a nyugat-európai tőzsdék a tegnapi erősödésük után, de egyelőre nem egyértelmű az irány.Olvassa el reggeli amerikai és ázsiai piaci összefoglalónkat is: Nem tudják követni a japánokat
Vágólapra másolva!

Frissítés: 9:31-kor megint megütötték az OTP-t 3 százalék feletti mínuszba küldve a papírt, azóta viszont már valamelyest visszakorrigállt az árfolyam.

Az OTP mai árfolyama

Forrás: Origo

Tovább esik a BUX

Nem tud megához térni tegnapi gyatra teljesítményét követően sem a magyar parkett, ahol szerdán a forgalom is jóval meghaladta az idei átlagot. A régióban ezzel ma is hátul kullog a budapesti börze.

Forrás: investor.hu

Egyelőre még mindig a padlón van az OTP, 1 százalék feletti mínuszban tartózkodik, miután tegnap alaposan helyben hagyták a legnagyobb magyar bankot, amely végül több mint 3,5 százalékos mínuszban állt meg. Arra kapcsolat hatalmas lejtmenetbe a papír, hogy újabb hírek érkeztek a devizahitelesek megsegítéséről.

Tegnap délután Varga Mihály, annyit mondott újságíróknak, hogy a kormány és a Bankszövetség megbeszéléseket folytatnak a devizahitelesek problémáiról, köztük az ingatlannal fedezett hitelekről. Ugyanakkor a Nemzetgazdasági miniszter több dolgot nem árult el arról, mire is jutottak.

A többi blue-chip közül a Mol is gyengélkedik egyelőre a Richterrel egyetemben, bár nagy elmozdulások egyelőre nincsenek. Az Egis tegnapi záróárán pihen.

Forrás: investor.hu

A Magyar Telekom is nullában van pedig ma reggel jött a Goldmantól a hír, hogy már nem javasolja vételre a telekomcég papírjait, az elemző semleges ajánlást fogalmazott meg a telekompapírra. Nem jó hír, hogy a Deutsche Bank szakértője viszont új célárral jött ki, 300 forintra vágta vissza korábbi 390 forintos árát, viszont a tartás ajánlását nem változtatott az elemző.

További 100 bázisponttal vághatja még az alapkamatot év végéig az MNB, állítja a JP Morgan elemzője, Szentiványi Nóra. Ennek megfelelően akár 3,25 százalékos is lehet az alapkamat nagysága.

A forint a hajnali órákban majdnem a 293,5-ös szintig gyengült az euróval szemben a tegnapi 292,5 körüli szintekről, de onnan vissza is jött a magyar deviza, majd újból felfelé vette az irányt. A dollár/forint árfolyam 223,8 körül, míg a CHFHUF 237-nél mozog.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Nem egyértelmű az irány

Ma vegyesen kezdik a napot a vezető nyugat-európai indexek, miután szerdán szép pluszokat szedtek össze. Egyelőre fele-fele arányban emelkednek és csökkennek a fontosabb börzék.

Forrás: Origo

Tegnap este elfogadta a görög parlament a nemzetközi hitelezők által várt reformokat, így a mentőcsomag további részleteihez jó eséllyel hozzájuthat Görögország.

3,5 százalék felett zuhan az SAP árfolyama miután a cég második negyedéves szoftverértékesítése csalódást keltő lett, a várt 1,02 milliárd euró helyett csak 982 millió euró bevétele származott a társaságnak. A második negyedéves adózás utáni profit 724 millió eurót tett ki.

A svéd Ericsson az elemzői várakozásoktól elmaradó negyedéves bevételszámokat tett közzé. A legnagyobb vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó vállalat bruttó profitmarzsa nyomás alá került, és csökkent a második negyedévre, többek között a Huawei-el és a Nokia Siemens Networks-el folytatott nagy verseny következtében. Az árfolyam 4,5 százalék felett esik.

Az Ericsson árfolyama (Stockholm)

Forrás: investor.hu

Ma jelent a Nokia, melyet ma délben tehet közzé a finn cég. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 6,388 milliárd eurós árbevételt és részvényenként 2,4 eurócentes veszteséget várnak.

A luxuscikkeket gyártó Hermés mai jelentésében arról számolt be, hogy idén meghaladhatja a 10 százalékot a bevétel növekedési üteme, miután a második negyedévben is az elemzői várakozásoknál jobb eladási számokat tett közzé a cég. A Renaissance Capital elemzője szerint a menedzsment rendszerint konzervatív a prognózisaival, így a mostani kilátsjavulást érdemes lehet komolyan venni. A részvény 2 százalék felett drágul a mai kereskedésben.