Ugrik a GE a kedvező számokra

Vágólapra másolva!
Kicsivel jobb eredményről számolt be a General Electric negyedéves gyorsjelentésében, elsősorban a légiipai és olaj- és gázszektorban elért bevételnövekedésnek köszönhetően. A kedvező hírekre piacnyitás előtt már több mint 2 százalékos pluszban van az árfolyam.
Vágólapra másolva!

A vártnál picit jobb nettó eredményről számolt be a General Electric ma közzétett jelentésében. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 36 cent lett, a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő 35 centtel szemben, de az egy évvel korábbiakhoz képest már alacsonyabb lett a profit.

Forrás: investor.hu

A rengeteg iparágban tevékenykedő cég az elmúlt időszakban a légiiparban és az olaj- és gázbizniszben terjeszkedett leginkább, új gyárakat nyitva és felvásárolva például a Lufkin Industries olajipari beszállító céget. Ugyanis a vezérigazgató ezekben a szektorokban próbálja meg felpörgetni a bevételeket és az eredményességet is.

A repülőgép motorok iránti növekvő kereslet húzta fel a légiipar bevételeit, de az olaj- és gázszektorból is ugyanolyan ütemű 9 százalékos növekedést értek el árbevétel alapon. Ezzel szemben a pénzügyi divízió 11 milliárd dolláros bevételt termelt, ami 3 százalékkkal alacsonyabb mint az egy évvel ezelőtti érték.

A profitráta mértékében is javulást várnak az év második felében, mondta el Jeffrey Immelt a cég első embere, aki szerint a második negyedévben már valamivel jobb gazdasági környezetben tevékenykedhetett a cég. Az amerikai piacon erős növekedést tapasztaltak a megrendelésekben, míg Európá bár stabilizálódik, továbbra is kihívásokat jelent.

A kedvező hírekre piacnyitás előtt már több mint 2 százalékos pluszban van az árfolyam.

A General Electric árfolyama (NYSE)

Forrás: investor.hu

Cikkünket folyamatosan frissítjük!