Óriási üzlet a kasmír pulcsi

Vágólapra másolva!
Még mindig jól megy a luxusipari cégek sora, legalábbis erről tanúskodnak a héten megjelent értékesítési adatok. A kasmír pulcsikról elhíresült olasz Brunello Cucinellitől ráadásul az elkövetkezendő években is kétszámjegyű növekedést várnak. A befektetők bizalma egyelőre töretlen, amit jól mutat a luxuspapír szárnyalása is, tavaly április óta ugyanis már a duplázódott az árfolyam. A cég eredményeit látva nem lenne meglepő, ha előbb-utóbb bejelentkezne érte egy nagyobb luxuskonszern, mint ahogyan az nemrégiben megtörtént egy versenytársa esetében is. Ez szintén feljebb strófolhatná az árfolyamot.
Vágólapra másolva!

Továbbra is virágzik a luxusipar, melyet a francia Hermés után az olasz Brunello Cucinelli értékesítési számai is megerősíteni látszanak. Az elsősorban kasmír pulcsikra specializálódó olasz luxuscég 16 százalékos első félévi árbevétel növekedésről számolt be. Ráadásul a vállalat névadó elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy az év egészét nézve is kétszámjegyű növekedést produkálhatnak mind az értékesítés, mind a profit terén.

Visszakanyarodva az első félévhez elmondható, hogy továbbra is Észak-Amerika, illetve Európa dominál az értékesítés terén. Előbbi 32, míg utóbbi 25 százalékos bővülést mutatott fel az időszak során. Eközben a hazai piacának számító Olaszország, amely harmadik legnagyobb bevételi forrásának számít 1 százalékos visszaesést szenvedett el.

forrás: Investor.hu

A versenytárs már elkelt! Célpont lehet a Cucinelliből?

Brunello Cucinelli a Reutersnek elárulta, hogy jelenleg nincs szükségük friss tőkére, így nincsen tervbe újabb részvények kibocsátása. A szintén kasmír ruhákban utazó Loro Piana olasz családi vállalkozás azonban ezt nem mondhatja el magáról, az olasz gazdaság szenvedése miatt ugyanis friss tőkére volt szüksége a nemzetközi terjeszkedéshez. Tervének megvalósításához a világ legnagyobb luxusipari konszernje, az LVMH nyújtott segítő kezet. A Louis Vuitton márkát is magáénak tudó francia vállalat 2 milliárd euró fejében vásárolt 80 százalékos részesedést, míg a fennmaradó rész a Loro Piana család kezében maradt.

A Loro Piana ebben az évben 700 millió eurós árbevétel elérését tűzte ki célul, így méretét tekintve kétszer akkora, mint a Brunello Cucinelli, amely az elemzői várakozások szerint 319 millió eurós bevételt érhet el 2013-ban.

A luxuscég eredményeit látva azonban a Brunello Cucinelliből is könnyedén felvásárlási célpont lehet. Luca Solca, az Exane BNP Paribas elemzője szerint a befektetők továbbra is kétszámjegyű növekedést várnak el a társaságtól, igaz azzal tisztában kell lenniük, hogy a bővülés üteme lassulni fog. Mindez a Bloomberg által összegyűjtött elemzői várakozások terén is nyomon követhető, 2013-ra 14,4, míg 2014-re 13,1 százalékos árbevétel növekedéssel számolnak a szakértők.

forrás: Investor.hu

A leendő vevőknek elsősorban az alapítóval kellene egyezkednie, ugyanis 63,3 százalékos részesedésével továbbra is a névadó Brunello Cucinelli számít a társaság legnagyobb tulajdonosának. Igaz a tavalyi tőzsdére lépéssel a divatvilágban jól ismert Ermenegildo Zegna máris bevásárolta magát a kasmír pulcsikat gyártó olasz luxuscégbe.

forrás: Investor.hu

Szinte megállíthatatlan a luxuspapír

Hatalmas növekedésen ment keresztül a milánói tőzsdén tavaly áprilisban debütáló olasz luxusipari cég. A 7,75 eurós kibocsátási árhoz képest már több mint két és félszerezte árát péntekig a Brunello Cucinelli részvénye, de a 10 eurós történelmi minimumhoz képest is már több mint duplázott.

A Brunello Cucinelli árfolyama (Milánó)

forrás: Investor.hu