Az Emmy-díj jelölés kevés a befektetőknek

Vágólapra másolva!
Piaczárás után komolyabb esést szenvedett el a Netflix online videószolgáltató árfolyama, mivel a vártnál kevesebb új előfizetőt tudott csak magához csábítani a második negyedévben. A befektetőket az sem vígasztalta, hogy profitszinten még az elemzői várakozásoknál is magasabb eredményt ért el, valamint az is hidegen hagyta őket, hogy múlt héten 14 Emmy-díj jelölést zsebelt be saját gyártású sorozataival.
Vágólapra másolva!

Hétfőn piaczárást követően nagyobb mínuszba csúszott az online videó szolgáltató Netflix árfolyama, mivel a vártnál kevesebb új előfizetővel bővítette felhasználói bázisát, pedig profitszinten az elemzői prognózisoknál 20 százalékkal nagyobb eredményt tett közzé.

Forrás: investor.hu

A Wall Street szakértői konszenzusának átlaga 700 ezer új felhasználóval számolt, ezzel szemben "csak" 630 ezren fizettek elő újonnan a Netflix szolgáltatásaira. A cég menedzsmentje úgy kalkulál, hogy akár 1,5 millió új előfizetőt is szerezhet a jelenleg futó negyedévben, de a Reutersnek nyilatkozó elemző szerint még ez is kevés lehet ahhoz, hogy a jelenlegi értékeltséget igazolja.

Forrás: investor.hu

Közelmúltbeli sikere a Netflixnek, hogy múlt héten összesen 14 Emmy-díj jelölést zsebelt be saját gyártású sorozataival, ami közül kilencet a House of Cards politikai dráma kapott. Ez volt az első alkalom, amikor egy interneten keresztül sugárzott sorozat jelölést kapott az Emmy-re. Ezek a saját tartalmak azonban erősíthetik a céget abban, hogy több felhasználót tudjon magához csábítani, bár ehhez valószínűleg több ilyen sorozatra lenne szüksége.

Forrás: imdb.com

Azért is kell egyre több előfizető a Netflixnek, hogy a nagy filmstúdiók felé fizetni tudja a tartalmakért a nagyjából 500 millió dolláros negyedévenkénti összeget. Az ajánlatai között elérhetők például a Walt Disney filmjei, a Warner és a Lionsgate TV-s tartalmai, de például az HBO nagy sikerű Trónok harca című sorozata is. Persze ez egy ördögi kör, hiszen ahhoz, hogy több embert nyerjen meg magának a Netflix bővebb tartalomra van szüksége, de ehhez értelemszerűen többet kell költenie.

Ezek után nem csodálkozhatunk, hogy negatív volt a társaság szabad pénzárama az első negyedévben, illetve hogy emelkedő fizetési kötelezettségeket találhatunk a filmekre és a TV-s tartalmakra vonatkozóan, írja a Bloomberg. Habár a június végén záródó második negyedévben már pozitív készpénzáramot láthatunk, a Bloomberg által megkérdezett 37 elemző közül 26 javasolja a részvényt tartásra vagy eladásra, de úgy tűnik, hogy a részvényesek többsége nem törődik ezzel, ők imádják a Netflixet.

A Netflix árfolyama közel 6 százalékos esésben is volt a piaczárást követő kereskedésben, végül 4 százalékos mínusznál állapodott meg. Egyébként idén eddig 183 százalékkal menetelt feljebb az árfolyam, ami az S&P 500 komponensek között a legjobb eredmény.

A Netflix árfolyama (Nasdaq)

Forrás: investor.hu