A királynő is megnézte az új trónörököst

Vágólapra másolva!
Először találkozott legkisebb dédunokájával - egyben majdani utódjával a trónon - II. Erzsébet királynő. Férje a betegsége miatt még nem láthatja a gyereket.
Vágólapra másolva!

A brit uralkodó szerda délután fél óra erejéig felkereste Vilmos herceget és feleségét, Katalin hercegnőt a Kensington-palotában, a házaspár londoni rezidenciáján.

A szülők cambridge-i hercegi, illetve hercegnői címe után egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született gyermek - aki a harmadik a trónutódlási sorban, és édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz - hétfőn este jött a világra a londoni St. Mary's kórház szülészeti magánklinikáján, és szüleivel együtt kedd este már haza is térhetett.

A 87 esztendős II. Erzsébet királynő azonban szerdán látta első ízben a kisfiút. A dédnagyapa, a 92 éves Fülöp edinburghi herceg, a királynő férje nem volt ott, és egy ideig valószínűleg nem is fogja látni a gyereket. A hercegen - az udvar által közelebbről nem részletezett betegség miatt - a múlt hónapban hasi műtétet végeztek el, Fülöp azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.