Izgatottan várják a befektetők Csányi szavait

Vágólapra másolva!
Csányi Sándor szavai határozhatják meg a BÉT hangulatát a nap második felében, aki 11 órától beszél újságírók egy szűk körével. Az OTP befektetői is várják már a híreket, hiszen 11 órától a kereskedés volumene jelentősen alábbhagyott. A töbib papírban sincs nagy forgalom, az emelkedés a Mol és a Magyar Telekom vezeti. A devizahitelesekkel kapcsolatos bizonytalanságok pedig a forint teljesítményre is rányomják a bélyeget, 296 felett járnak a jegyzések az euróval szemben.Európában viszont nyoma sincs a pániknak és a kivárásnak, a kedvező makroadatok hatására az indexek stabil pluszokat vettek fel, még az alulteljesítő német DAX is 0,6 százalékkal erősödik.
Vágólapra másolva!

Ma kitálal Csányi

Értesüléseink szerint ma 11 órától beszél Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója a múlt heti hatalmas, 10,8 milliárd forintos OTP részvényeladásával kapcsolatban. Pontos információk ezzel kapcsolatban vélhetően a kora délutáni órákban érkeznek. Az OTP részvénye meglehetősen jól teljesít a mai kereskedés során, a 4300 forintos szintet ostromolja az árfolyam és 0,7 százalékos pluszban jár.

A többi nagyobb papír közül még a Mol és a Magyar Telekom tud jó formát mutatni ma, bár az emelkedések 1 százalékos belül vannak. 1 százalék feletti mínuszban jár már viszont a Richter, így a tegnapi jó teljesítményét valamelyest korrigálja a gyógyszergyártó. Sok örömre pedig a másik gyógyszeripari cégnek, az Egisnek sem lehet, hiszen alig 26 millió forintos forgalom mutatkozott a délelőtti órákban, ráadásul az árfolyam sem tud pluszba lendülni.

Forrás: Origo

A BUX még így is 0,2 százalékot erősödött ma, amivel ha az európai tőzsdék, valamint a cseh és osztrák piac nyomába nem is ér, de legalább a lengyel WIG20-nál erősebb performanszt mutat.

Forrás: Origo

Ma tárgyalja a kormány a devizahitelesek újbóli megsegítésének lehetőségét, ahol akár hat különböző javaslat is terítékre kerülhet, írja a Népszabadság Online kormányzati forrásokra hivatkozva. Viszont lehetséges, hogy ma nem születik végleges döntés az ügyben. A bizonytalanság viszont akár negatív lehet az OTP számára.

296 fölé ugrott reggel a forint az euróval szemben, és jelenleg is 296,4-nél járnak a jegyzések. A piacokon továbbra is nagy a bizonytalanság a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Kedvező makroadatokra húzzák Európát

Jól teljesítenek ma az európai piacok, a fontosabb indexek közül a spanyol IBEX már az 1 százalékos pluszt ostromolja, de az alulteljesítő német DAX is 0,6 százalékkal erősödik.

Forrás: Origo

A jó hangulat főleg a kedvező makrogazdasági adatokból táplálkozik, az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzserindex ugyanis 50,1 pontos lett a várt 49,1 pont helyett, míg a szolgáltatószektor beszerzési menedzserindexe a várt 48,7 helyett 49,6 pontos lett.

A német PMI adatok is kedvezőek lettek, a feldolgozóipari 50,3 pont a 49,2 helyett, míg a szolgáltató szektorbeli PMI 52,5 pontot ért el a várt 50,7 helyett.

Már 3,6 százalékos pluszban jár a Volvo árfolyama, miután a kamiongyártó mind árbevétel, mind pedig profitsoron meghaladta az elemzői várakozásokat.