Óráról órára rosszabb a helyzet Európában

Vágólapra másolva!
Egyre jelentősebb mínuszokba csúsznak vissza az európai piacok, köszönhetően az amerikai makroadatokat övező várakozásoknak, és a gyenge európai gyorsjelentéseknek. A Michelin már 5 százalékos mínuszban jár, mivel 40 százalékkal esett vissza a nettó nyeresége. A romló hangulat a BÉT-re is rányomja a bélyegét, egyedül az OTP tartja magát 0,8 százalékos pluszával.
Vágólapra másolva!

5400 forintról 5100 forintra csökkentette az OTP részvényére megfogalmazott célárát a Deutsche Bank, míg az ajánlás tartás maradt. Az elemző elsősorban a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos bizonytalanságok miatt csökkentett célárán. Az OTP ennek ellenére 0,8 százalékos pluszban jár, több mint 6,5 milliárd forintos forgalom mellett.

A többi magyar részvény már kevésbé szerepel ilyen jól, egyedül a Magyar Telekom tudja magát a negatív tartomány felett tartani, a gyógyszergyártók és a Mol viszont 0,1-0,6 százalékos mínuszban jár.

Forrás: Origo

A magyar tőzsde így még tartja a reggeli pluszait, és Európában egyedüliként tud emelkedni ezen a borongós hangulatú napon. A régiós piacokon egyedül a cseh tőzsde tud valamelyest hasonló teljesítményt felmutatni, 0,2 százalékos mínuszban a PX index.

Forrás: Origo

A reggeli kisebb erősödése után a 296,4-es szintig gyengült vissza a forint árfolyama az euróval szemben, ám érdemi mozgás nem látható ma a devizapárnál.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nem volt nagy érdeklődés ma a 3,5 és 10 éves kötvényaukción, a 10 éves kötvény esetében csak a meghirdedett mennyiség 70 százalékát sikerült kibocsátani. Az átlaghozamok nem alakultak rosszul, kivéve a 10 éves kötvényt, ahol jelentősebb hozamemelkedés mutatkozott.

Forrás: Origo

Egyre rosszabb a helyzet Európában

Óráról órára gyengülnek a nyugat-európai piacok, a vezető indexek közül a DAX már 1,3 százalékos mínuszba csúszott vissza, de a felülteljesítő spanyolok is búcsút intettek a pluszoknak. A befektetők feltehetően kivárnak az amerikai adatokra, illetve a gyenge európai gyorsjelentések sem kedveztek a hangulatnak.

Forrás: Origo

0,6 százalékkal nőtt az előző negyedéves 0,3 százalék után az Egyesült Királyság GDP-je, ez pedig megegyezik az elemzői várakozásokkal. A jelentésből kiderült, hogy 2010 harmadik negyedéve óta először növekedtek egyszerre a gazdaság fontosabb szektorai.

Már 5 százalékos mínuszban áll a francia Michelin, miután a ma közzétett számai alapján több mint 40 százalékkal csökkent a nettó nyereség az előző negyedévben a cégnél, az egy évvel korábbi időszakhoz képest.