Nyomás alatt a forint

Vágólapra másolva!
297 felett jár a forint árfolyama az euróval szemben, a napközben látott gyengélkedés következtében így újabb lépcsőfokot ugrott meg a forint. Folytatódik tehát forint gyengélkedése hiszen múlt héten hétfőn még 291 közelében jegyezték a devizapárt.
Vágólapra másolva!

17:10 - Nem akar visszaesni 297 alá a forint

Késő délután is folytatódott a forint gyengülése a főbb devizákkal szemben, 297 fölött mozog az euró-forint árfolyam. A dollárral szemben 224,6 körül, míg a svájci frank ellenében 240,6 körül található a forint.

A hazai fizetőeszközön nem segített az sem, hogy a portfolio.hu megtudta, a MNB rugalmassá tette az inflációs célkövetést. Nem történt új rezsimváltás, csupán a kommunikációs eszközök változtak a keddi MNB ülésen, ezáltal pedig flexibilisebb lett az infálció követése.

EURHUF napon árfolyama

forrás: Investor.hu

15:30 - 297 fölött a forint

Már 297 felett jár a forint árfolyama az euróval szemben, holott reggel 9-kor még 295,6-ig is erősödött a forint. Nincs segítségére a forintnak a gyenge nemzetközi hangulat sem, a német tőzsdeindex például 1 százalék feletti mínuszban jár már. Múlthéten hétfőn még 291 közelében mozgott az árfolyam, innen viszont alaposan elgyengült a forint az elmúlt napok során.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nem segítette a devizapárt az sem, hogy a mai kötvényaukció elég gyengére sikeredett. A 10 éves kötvény esetében csak a meghirdedett mennyiség 70 százalékát sikerült kibocsátani. Az átlaghozamok nem alakultak rosszul, kivéve a 10 éves kötvényt, ahol jelentősebb hozamemelkedés mutatkozott.

Forrás: Origo

A régiós devizák között viszont nem teljesít rosszul a forint, ugyanis a román lejt leszámítva valamennyi deviza gyengülést mutat az euróval szemben.

Forrás: Origo