Vágólapra másolva!
Nagy esést mutat a Magyar Telekom árfolyama ma, újabb történelmi mélypontra süllyedt a papír, és már 296 forinton is járt az árfolyam, aminél még az euró is többet ért a forinttal szemben. A többi magyar papír viszont nem szerepel rosszul, és a BUX is képes erősödni a késő délelőtti órák óta.Európában a hangulat mérsékelten optimista, főleg a vállalati gyorsjelentésekre mozdulnak nagyobbakat a papírok, mint például a francia EDF, vagy éppen az Alcatel-Lucent esetében.
Vágólapra másolva!

Már az eurónál is olcsóbb a Magyar Telekom

300 forint alatt jár a Magyar Telekom árfolyama, miután komoly eladói nyomás helyeződött ma az árfolyamra. A telekom az osztalék májusi leesése óta gyakorlatilag folyamatosan esik újabbnál úőjabb történelmi mélységekbe, és egyelőre nem is igen látszik, hogy mitől fordulhatna ez a peches széria. A forgalom is meglehetősen nagy, a 180 napos átlagforgalomat már most meghaladja a több mint 900 millió forintos forgalom.

Az OTP viszont a késő délelőtti órákban felfelé vette az irányt a mínuszokból, és sikerült a tegnapi záróárra visszakapszkodnia. A héten jelentő gyógyszergyártók sem szerepelnek rosszul, az Egis már 0,8 százalékos pluszban tartózkodik.

Forrás: Origo

A BUX ugyan 0,2 százalékos mínuszban jár, de legalább már nem a leggyengébb régiós piac, mivel az osztrák ATX ennél is nagyobbat esett. A fontosabb piacok közül viszont egyedül a cseh tőzsde tudja lemásolni a nyugat-európai tőzsdék által produkált jó teljesítményt.

Forrás: Origo

299,3-nál jár a forint árfolyama az euróval szemben, nagyjából tartva a reggeli szinteket.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nem sikerült rosszul a mai 3 hónapos DKJ-aukció, a meghirdetett 50 milliárd forinttal megegyező mennyiségben keltek el a papírok, a múltkorinál 5 bázisponttal alacsonyabb, 3,97 százalékos átlaghozam mellett. Több mint 80 milliárd forint ajánlat érkezett az aukció során.

Forrás: Origo

Kitartanak a pluszok

Európában viszont még tartanak a pluszok, 0,1-0,4 százalékkal emelkednek a fontosabb indexek, melyben annak is szerepe lehet, hogy a fogyasztói bizalmi index értéke a várakozásoknak megfelelő értéket adott, igaz ez nem lett túl fényes, mínusz 17,4 pontot mutatott az adat.

Forrás: Origo

7,7 százalékos pluszban jár a francia EDF, miután 9,7 milliárd eurós EBIDTA nyereséget tett közzé a vállalat az első féléves jelentésében, holott az elemzők csak 9,24 milliárd euróra számítottak.

Az Alcatel-Lucent is szárnyal, 7,6 százalékos emelkedésben jár a papír, mivel a második negyedéves eredményei meghaladták az elemzők által várt számokat.

3 százalékos mínuszba lökték a világ egyik legnagyobb olajipari cégének, a BP-nek az árfolyamát, mivel a gyorsjelentés finoman szólva is hagyott némi kívánni valót maga után. A tisztított nettó nyereség soron jelentősen elmaradt a cég a várakozásoktól.

Nem sikerült rosszul a Fiat második negyedéves gyorsjelentése, az árbevétel 22,3 milliárd euró lett szemben az elemzők által várt 22 milliárd euróval. A menedzsment továbbá a 2013-as évre vonatkozó célkitűzéseket is fenntartotta, ám az árfolyam 4 százalékos mínuszban is járt a mai kereskedésben.