„Nem rongyrázós irodát kerestünk” – az Andrássyra költözik a Ustream

Az Andrássy útra költözik a Ustream
Vágólapra másolva!
Az Andrássy úti Párisi Nagyáruházba költözik jövő januártól a Ustream Hungary. A bérleti szerződés aláírását a Ustream, az ingatlant üzemeltető Orco Property Group és a Robertson ingatlanügynökség közösen jelentették be.
Vágólapra másolva!

„Nem rongyrázós irodát kerestünk, hanem az volt az elsődleges szempont, hogy egy olyan irodát találjunk, ahol a kollégáink minden nap inspiráló környezetben tölthetik a munkaidejüket,” mondta Fehér Gyula, a Ustream alapító-tulajdonosa. A küldetés csak félig-meddig sikerült, az Andrássy úti palota felső három szintjénél reprezentatívabbat ugyanis keresve sem találhatott volna a startup cég, ám úgy tűnik ez nem volt kizáró tényező.

A Ustream idén év végével költözik ki a mostani Graphisoft Park-beli irodájából, és foglalja el az 1700 nm-es, Andrássy úti ingatlant. Az Orco szerint a most aláírt bérleti szerződés időtartama „megfelel a piaci sztenderdeknek”, a kialkudott bérleti díjat pedig a cégek bizalmas információként kezelik.

Bár a pangó budapesti irodapiacon jelenleg több tízezer négyzetméternyi iroda áll üresen, a Ustreaméhez hasonló igényekkel komoly kihívás megfelelő ingatlant találni. A jelenleg Magyarországon 120 főt foglalkoztató cég ugyanis nemcsak inspiráló, testre szabható és egyedi épületet keresett, de olyan speciális igényei is voltak, hogy az iroda kutyabarát legyen, valamint legyen lehetőség elhelyezni egy 50 bicikli elhelyezésére alkalmas kerékpártárolót is.

A nehézségek ellenére a költözést viszonylag gyorsan sikerült sínre tenni: a Ustream márciusban kezdett komolyabban foglalkozni az irodakereséssel, májusra pedig már gyakorlatilag ki is választották az ingatlant, amely jelenleg látványos átalakítási és „testre szabási” munkálatokon megy keresztül a decemberi költözés előtt.