Az alapítója egy rohammal bevenné a Dellt

Vágólapra másolva!
Február óta próbálkozik az alapító-vezérigazgató egy befektetési csoport élén, hogy kivásárolja a részvényeseket, most egy új ajánlattal sikerülhet is. Ha összejön, az 5300 milliárd forintos üzlet a válság óta eltelt legnagyobb vásár lehet.
Vágólapra másolva!

Pénteken lzárulhat a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártója, a Dell körüli bizonytalanság. Az alapító és vezérigazgató, Michael Dell egy befektetőcsoport élén 24,4 millárd dollárért (több mint 5300 milliárd forint) vásárolná ki a cégét a jelenlegi tulajdonosoktól (a cég részvényei a tőzsdén forognak).

A Reuters szerint Michael Dellék egy új ajánlattal szeretnének kitörni a jelenlegi patthelyzetből. Pénteken már harmadszor futnának neki a szavazásnak a részvényesek. Az új ajánlat arról szól, hogy részvényenként 13 centtel fizetnek többet, cserébe a közgyűlési szavazásokról hiányzók szavazata nem számítana. Eddig ugyanis az is akadályozta egy-egy javaslat elfogadását, hogy nem szavazatnak számított, ha valaki nem vett részt (márpedig tőzsdei cégként nem kevés részvényes nem vesz részt a közgyűlésen).

Ha sikerülne a kivásárlás, akkor a Reuters szerint a válság kitörése óta ez lenne a legnagyobb üzlet. A pénteki szavazáson – ha más nem is – de legalább az kiderülhet, hogy mennyi esélye van a kivásárlásnak. A Dellt szeretnék átszervezni, de a szétszórt tulajdonosi szerkezet miatt eddig erre nem volt lehetőség. A kivásárlást február óta próbálják megvalósítani, eddig eredménytelenül.