Avatar invázió jöhet!

Vágólapra másolva!
A korábban tervezett kettővel szemben három új Avatar epizóddal állhat elő a Fox filmstúdió. Bár elég sokat kell várni az újabb részre, mivel a soron következő Avatar csak 2016 decemberében debütálhat a mozivásznakon, azért némi vigasz lehet a rajongók számára, hogy ezt követően évente érkezik 1-1 újabb epizód. A filmstúdió pedig azzal nyugtathatja magát, hogy a 2009-es Avatar rekord nagyságú 2,8 milliárd dolláros bevételt hozott a konyhára, újabb kasszasikerek esetén pedig további milliárdok üthetik a markukat.
Vágólapra másolva!

A Fox filmstúdió bejelentése szerint a korábban várt kettővel szemben három új Avatar epizódot készítenének. A legfrissebb tervek szerint az Avatar 2 2016 decemberében, az Avatar 3 2017 decemberében, míg az Avatar 4 2018 decemberében kerülne a mozivásznakra. Habár a második rész debütálása ezzel egy kicsit tolódik, hiszen eredetileg 2014/15 környékén érkezett volna, azért a filmstúdiónál nem biztos, hogy annyira bánkódnak. Ha a soron következő epizódok is hasonló számokat hoznak, mint az első, akkor egyáltalán nem lesz okuk panaszkodni.

Az Avatar első része néhány éve nem csak egy olyan szűk elitbe került be, amely a milliárd dolláros bevételt is elérte, hanem annak trónjára is felülhetett. Minden idők legnagyobb bevételű filmjének bizonyult 2,78 milliárd dollárral, megdöntve a Titanic hosszú ideje óta tartó hegemóniáját. Azóta is csak a Bosszúállok jelentettek kisebb veszélyt az Avatar számára, igaz a szuperhősöknek végül "csupán" 1,5 milliárd dolláros bevételre futotta.

Forrás: Origo

A 2009-ben mozivásznakra kerülő Avatar több országban is rekordbevételt ért el. A legtöbbet az USA-ban hozta a konyhára 760,5 millió dollárral, amivel így mindenkori csúcsot állított fel a tengerentúlon. A filmnek rendkívül nagy sikere volt Japánban és a világ legnépesebb országában, Kínában, ahol még mindig nagy potenciál mutatkozik. Európában pedig Franciaországban és Németországban generálta a legtöbb bevételt.

Bomba formában a Fox részvénye

A héten ismét történelmi csúcsa közelébe emelkedett a Fox filmstúdió anyavállalata, a 21st Century Fox árfolyama. A részvény legutóbb júliusban ért el mindenkori maximumára, melyet most újra túlszárnyalhat. Az Investor.hu hasábjain ráadásul egy hónapja fel is hívtuk a figyelmet, hogy mivel is kacérkodik a médiacég részvénye.

A kirobbanó formában részben szerepe lehet annak is, hogy a várt kettővel szemben már három új epizódja lehet a hatalmas kasszasikert arató Avatarnak. Persze arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a vállalat egyéb szórakoztatóipari tevékenységet is végez. A részvényesek ráadásul kedvezően értékelték, hogy a 21st Century Fox júniusban levált a News Corp. társaságról, amely a sokmilliárd dolláros veszteséget termelő lapkiadó üzletágat vitte tovább.

A 21st Century Fox grafikonja (Nasdaq)