Mérföldkőhöz ért az OMV

Vágólapra másolva!
Fontos szintet tört át az elmúlt napokban az OMV részvénye, ugyanakkor a tulajdonosok egyelőre még nem dőlhetnek hátra a karosszékben, miután a csökkenő háromszög után az 50 napos mozgóátlag áll az olajpapír útjában. Az irányt illetően fontos szerep hárulhat a jövő kedden érkező második negyedéves gyorsjelentésre, ami az előzetes beszámoló szerint nem feltétlenül lett túl fényes. Mindenestre, ha mégis átverekedné magát az árfolyam az újabb ellenálláson, akkor akár 40 euró közelébe is eljuthat.
Vágólapra másolva!

Optimizmusra adhat okot az OMV részvényesei számára, hogy az elmúlt napokban az olajpapír árfolyama kitört a május közepe óta tartó csökkenő háromszögből. Azóta egyelőre megpihenni látszik az árfolyam az 50 napos mozgóátlagnál, 35 euró közelében, ha sikerülne ezt az ellenállást is legyűrnie, akkor akár a 40 eurós szintig is elrepülhet a részvény. 37 eurónál azonban még egy kisebb akadály felmerülhet előtte.

Az OMV grafikonja (Bécs)

Forrás: Origo

Az irány meghatározásában nagy szerepe lehet a jövő kedden érkező második negyedéves gyorsjelentésnek (a Mol is ekkor közli számit), amivel kapcsolatban egyelőre nem ad túl sok okot az optimizmusra, hogy ennek a főpróbája nem sikerült túl jól. Az osztrák olajtársaság július végén közzétett úgynevezett kereskedési beszámolójában csökkenő kitermelésről és zsugorodó árrésekről számolt be, ami nem túl jó indikáció a gyorsjelentés előtt.

A kitermelés visszaesése főként egyszeri tételeknek tudható be, az OMV ugyanis néhány hétre kénytelen volt szüneteltetni líbiai kitermelését, ami a második negyedévben is éreztette hatását. Ráadásul Kazahsztánban, illetve Ausztráliában is problémái merültek fel a cégnek. Napi szénhirdogénkitermelése így napi 297 ezer hordóra esett vissza a második negyedévben az előző évi napi 305 ezerről.

forrás: Investor.hu