A Mészáros és Mészáros Kft. taggyűlése 800 millió forintos osztalékot szavazott meg a tulajdonos Mészáros Lőrincnek és feleségének.

800 millió forint osztalékot fizetett Mészáros Lőrincnek a saját és a felesége tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft. a 2012. évre – írja a Nol.hu a a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett beszámolóra hivatkozva. Az osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével szavazták meg.

Az április 30-i tag­gyűlési jegyzőkönyvben az áll, hogy „Mészárosné Kelemen Beatrix a saját döntése alapján a mai nappal lemond a 2012. évi osztalékról Mészáros Lőrinc javára”.

A korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. A vállalkozás 225 főt foglalkoztat. Bérköltsége az osztalék egyötödét, 157 millió forintot tett ki tavaly.

A családi vállalkozás tavaly több közbeszerzésen indult sikerrel, így a Tápió menti csatornafektetésen, a Strabaggal közösen pedig a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás másfél milliárd forintos tenderén.