A magyarok Amerikában tőzsdéznének

Vágólapra másolva!
Egyre több magyar kisbefektető keres célpontot a külföldi tőzsdéken, elsősorban az amerikai parketteken - derült ki a KBC Equitas felméréséből.
Vágólapra másolva!

Az online tőzsdei szolgáltató kutatása szerint az alacsony betéti kamatok miatt alternatív befektetést keresők több mint 80 százaléka venne külföldi értékpapírt, negyedük pedig kifejezetten az amerikai befektetési lehetőségek iránt érdeklődött.

A brókercég online tőzsdéző saját ügyfelei közül tízből hárman már kereskedtek külföldi részvénypiacokon, és az amerikai parkettek a KBC Equitas tapasztalatai szerint is a legnépszerűbbek közé tartoznak.

Takács Szabolcs, a cég üzletfejlesztési igazgatója szerint a Nasdaq a technológiai részvények miatt favorit, a New York Stock Exchange parkettjét pedig a pénzügyi társaságok papírjai miatt keresik a befektetők.

A Nasdaqon a legtöbb magyar kisbefektető az Apple, a Facebook, a Microsoft vagy például a Google papírokkal kereskedik, addig a Wall Streeten elsősorban a Bank of America, a Citigroup, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs részvényeket keresik.