Mindenáron leukémia elleni gyógyszert akar az Amgen

Vágólapra másolva!
Nem tágít az Amgen az Onyx Pharmaceuticals felvásárlásától, hiszen miután egy hónappal ezelőtt kikosarazta őket a technológiai cég, most 130 dollárra emelte a felvásárlási ajánlatát, állítják a bennfentesek. A legutóbbi információk szerint még több cég is versenyben lehet az Onyxért, így a felvásárlási csata akár hónapokig is folytatódhat.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy nem tesz le az Amgen az a biotechnológiai szektor egyik fontos szereplőjének, az Onyx Pharmaceuticalsnak a felvásárlásáról, mivel az ügyhöz közeli források szerint tovább emelete felvásárlási ajánlatát. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Amgen részvényenként 120 dollárt fizetne a gyógyszergyártóért, ám a bennfentesek szerint már 130 dollárt is hajlandó lenne fizetni a cég.

Az Onyx egyébként korábban még azért utasította el a 120 dolláros ajánlatot, mivel a szektorban lévő hasonló felvásárlások kapcsán úgy ítélték meg, hogy ennél többet is kaphatnak a befektetők a papírokért. A cég egyik talán legnagyobb erőssége a leukémia elleni gyógyszer, a Krypolis, így az Amgen legfőbb célja is ennek a készítménynek a birtoklása lehet, ami a Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint is 2,4 milliárd dolláros bevételt hozhat a cég számára a következő 5-6 évben.

Az ügyhöz közel állók információi szerint egyébként bár többen is érdeklődtek a cég felvásárlása kapcsán, az előző hónapban még az AstraZeneca, a Pfizer, valamint a Novartis nevét is gyakran emlegették az elemzők. Végül azonban úgy fest, hogy az Amgen lehet a befutó, bár a 130 dolláros részvényenkénti ár még közel sem biztos, hogy a végleges ár marad.

Az árfolyam a hírre érdemben nem reagált, mivel az már az első bejelentések következtében hatalmasat ugrott, és azóta is emelkedik, feltehetően azért, mert a befektetők a felvásárlási csata kiéleződését várják, ami magasabb ajánlatokat eredményez majd. Ahogyan a Bloomberg elemzői is jelezték, 130-165 dollár között lehet a végleges ajánlat, így a sztorinak itt még vélhetően nincs vége.

Az Amgen árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu