Vágólapra másolva!
Az állóvíz jellemző délelőtt az európai tőzsdékre, ahol tegnapi záróértékeik körül mocorognak a főbb részvényindexek. Fontosabb makroadat hiányában és a vállalati gyorsjelentés szezon szünetelése miatt kissé eseménytelenebben zajlik a kereskedés, így inkább a vállalatok felől érkező hírekre fókuszálhatnak a befektetők. A hazai tőzsdén szintén nincs nagy mozgás, a Richter korrigálja tegnapi megugrását, míg a nap nyertesének eddig a Magyar Telekom számít. Amerikában óvatos emelkedéssel kezdhetnek a piacok a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Állóvíz a magyar tőzsdén

Európához hasonlóan a magyar tőzsdén sincs nagy mozgás, a BUX tegnapi záróértéke körül 0,1 százalékos mínuszban stagnál. A szomszédos piacokon is csendesen zajlik a nap, bár a tőzsdemutatók kisebb mínuszba csúsztak vissza.

A Raiffeisen papírok is visszaestek, és már 0,4 százalékot gyengültek, annak ellenére, hogy a Bank of America elemzője a korábbi alulsúlyozásról semlegesre minősítette fel a bank részvényeit.

A vételi kedvet nem tudja meghozni a hazai tőzsdén, hogy megerősítette felülsúlyozási ajánlását a magyar részvényekre a Credit Suisse. Hasonló besorolást kapott Csehország is, míg Lengyelországot alulsúlyozásra ajánlja az elemzőház.

Forrás: Origo

A hazai főbb részvények közül a Magyar Telekom mutatja eddig a legjobb teljesítményt 0,6 százalékos emelkedésével, amivel egyre messzebb kerül múlt héten ütött történelmi mélypontjától.

A Mol folytatja útját felfelé a tegnapi nagy menetelése után, bár mostani plusza nem jelentős, mindössze 0,1 százalékot erősödött. Az OTP 0,2 százalékos mínuszban forog, míg a Richter visszajött a nagyobb veszteségekből, és már csak 0,4 százalékos esést mutat az Egis-hez hasonlóan.

Forrás: Origo

A forint piacára is inkább az állóvíz a jellemző, a hazai fizetőeszköz nem mozdult a 297,6-os szint közeléből az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 222,4-nél, a svájci franké 241,7-nél mozog.

EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Ismér remekel a Commerzbank

Továbbra is csendesen zajlik a kereskedés az európai piacokon, a főbb részvényindexek nem mutatnak jelentősebb elmozdulást, tegnapi záróértékeik közelében ingadoznak. A kínai makroadatok nem tudtak lendületet adni a börzéknek, a mai makronaptás is meglehetősen üres, ráadásul a gyorsjelentési szezon is szünetel, így nyugodtan nyári napnak tekinthető a mai.

Forrás: Origo

A részvényindexek közül a német DAX-ot nem tudja kirántani a negatív tartományból a Commerzbank 3,1 százalékos emelkedése sem. A bank tegnap a vártnál erősebb gyorsjelentést tett közzé, amire már csütörtökön is nagyobbat ugrott a részvények árfolyama.

Részvényenként 2,4 euróért megvásárolná az América Móvil a holland KPN telekomcéget. A világ egyik leggazdagabb emberének a vállalata ugyan már tulajdonos a holland társaságban, de úgy fest, most elérkezettnek látja végrehajtani a teljes cég bekebelezését. Az ajánlat a tegnapi záróárhoz képest 20 százalékos prémiumot tartalmaz. A bejelentésekre már 17,6 százalékot ugrott a KPN árfolyama.

Csendesen emelkedhet Amerika

Európához hasonlóan Amerikában sem várható nagy mozgás, a határidős indexek alapján 0,1-0,2 százalékos emelkedéssel indulhat majd a kereskedés. A részvényindexek ezzel folytathatják tegnap megkezdett útjukat felfelé, és tovább korrigálhatják az elmúlt napok eséseit.

Fontosabb makroadat az Egyesült Államokból sem fog napvilágot látni, és a vállalatok sem fognak gyorsjelentéssel előrukkolni, így Amerikában is nyugodtabb mederben folyhat majd a kereskedés.