Az Xbox és a Playstation babérjaira törne az Amazon

Vágólapra másolva!
Saját játékkonzolt fejleszthet az Amazon piaci információk szerint, amivel akár az Xbox One-hoz hasonló multimédia-központ kialakítása is lehetővé válna a vállalat számára. Az új konzol információk szerint a Qualcomm MPQ chipjeivel érkezne, ám a boltokban való megjelenésre még karácsonyig biztosan várni kell, állítja a GameInformer.
Vágólapra másolva!

Saját konzollal jelenhet meg a piacon az Amazon a GameInformer értesülései szerint, a tervezett konzol az információk szerint már év végére a boltokba kerül, feltehetően a karácsonyi időszakban. A fejlesztés mögött szóló talán legfontosabb érv, hogy az Amazon online üzletében a konzoljátékok nagyon keresett termékek, vélhetően ezért gondolkozott el a társaság egy saját eszköz kifejlesztésén, amelyek ezekre a játékokra biztosíthat egyszerű hozzáférést.

Ami a specifikációkat illeti, az értesülések szerint a Qualcomm MPQ chipjeivel érkezne a készülék, amit a Qualcomm elsősorban okos TV-khez, valamint set-top-box eszközökhöz gyárt. A spekulációk feltehetően ennek függvényében erősödtek fel azzal kapcsolatban, hogy az Amazon által fejlesztett eszköz nem csak egy játékkonzol, hanem sokkal inkább egy multimédia-központ lehet majd, ahol a játékok mellett a digitális filmnézés, illetve zenehallgatás is fontos szerepet játszhat.

Ezzel alapvetően Microsoft Xbox One névre keresztelt készülékének állítana versenytársat az Amazon. Úgy fest, hogy a vállalat érzékeli a befektetők irányából érkező egyre nagyobb nyomást az alacsony üzemi eredményhányad, illetve nyereségesség miatt, így próbál újabb, jövedelmezőbb tevékenységeket kialakítani a cégen belül.

Forrás: Investor.hu

A jövedelmező tevékenységekre pedig nagy szüksége van a vállalatnak, hiszen lényegében úgy tud az árfolyam az utóbbi években folyamatosan új csúcsokra törni, hogy a vállalat profittermelő képessége szinte mit sem változott. Látható az is, hogy a vállalat jövőjébe, sikerébe vetett hit sokszor lényegesen fontosabb, mint maga a tényleges teljesítmény. Ha a befektetők elhiszik, hogy az Amazon majd hirtelen elkezd profitot termelni, ami ekkora bevételen egészen tekintélyes összeg is lehet, akkor venni fogják a részvényt.

Forrás: Investor.hu

Idővel azonban ezeket a várakozásokat vissza is kell igazolnia a cégnek, különben a bizalom meginoghat, ami egy ilyen alacsony profitabilitással működő cégnél akár komoly következményekkel is járhat. Az új játékkonzol feltehetően ennek szellemében készülhet, és bár az Amazon és a Qualcomm egyelőre nem erősítette meg a pletykákat, az árfolyam pénteken megtörte az elmúlt napokban látott kedvezőtlen trendet, és fél százalékos pluszban zárt.

Az Amazon árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu