Szilárd maradhat a Nyomda eredménye

Vágólapra másolva!
Stabil eredményekről számolhat majd be az ANY Biztonsági Nyomda várhatóan csütörtökön délután megjelenő negyedéves gyorsjelentésében. Az értékcsökkenés előtti működési eredmény (EBITDA) jobban alakulhat az elmúlt év azonos időszakához képest, amit a magasabb hozzáadott értékű termékek kedvező értékesítései segíthetnek leginkább.
Vágólapra másolva!

Stabil eredményről számolhat be az ANY Biztonsági Nyomda várhatóan csütörtök délután megjelenő második negyedéves gyorsjelentésében. A KBC Securities részvényelemzőjének előrejelzése szerint folytatódhat az első negyedéves irány, vagyis, hogy kedvezően alakultak a magasabb hozzáadott értékű termékek eladásai, ami a profitabilitást is jól érintheti. Ezzel pedig az értékcsökkenés előtti működési eredmény (EBITDA) hányad is az igen fontos 10 százalékos szint felett maradhat.

Forrás: investor.hu

Az árbevétel viszont éves alapon várhatóan alacsonyabb lesz az egy évvel ezelőttinél, de továbbra is a 4,4 milliárd forintos szint közelében maradhat az év első három hónapjához hasonlóan. A nettó profit is jobban alakulhat mind a második negyedévet, mind pedig a teljes első félévet tekintve, még annak ellenére is, hogy az általános költségek továbbra is magasan maradhatnak.

Bár tavaly a Nyomda költségcsökkentéseket hajtott végre (pl. a pásztói gyártó egység bezárása, leépítések), az elmúlt év júliusában bevezettek egy olyan értékesítés ösztönző rendszert, ami miatt az egyes negyedévekben a személyi jellegű költségek szorosabban kötődnek az árbevételhez. Ezen okok miatt az első negyedévben látott 1 milliárd forint feletti költségek megismétlődhetnek a júliusban záruló három hónapos időszakban is.

Forrás: investor.hu

Alacsony az értékeltség, de nem véletlenül

A Nyomda 4,0-szeres EV/EBITDA értékeltsége igen jelentős, 40 százalék körüli diszkontot jelent közvetlen versenytársaihoz képest, ami akár vonzóvá is teheti a papírt. Ez az értékeltség azonban részben indokolt lehet a KBC elemzője szerint, mivel nem igazán látszanak azok a rövid távú katalizátorok, amelyek sokkal magasabb árazást indokolnának. E mögött három tényező lehet, a magyarországi makro és politikai kockázatok, a részvények alacsony likviditása, valamint az is, hogy a befektetők jelenleg a kockázatosabb papírokat keresik.

Az ANY Biztonsági Nyomda árfolyama tavaly év eleje óta jelentősebbet zuhant, a mélypontról azonban sikerült felállnia a papírnak, de az 500 forintos szinttel nem tudott megbirkózni egyelőre. Viszont ha ezt sikerülne áttörnie, komolyabb ellenállási szint nem mutatkozik.

Az ANY Biztonsági Nyomda árfolyama

Forrás: investor.hu