Életre kelt a réz

2013.08.13. 14:44

Markáns fordulat látható a réz napi grafikonján és úgy fest, a szektor egyik meghatározó szereplője, a Freeport-McMoRan is követi a fémet. A következő megmérettetés a 200 napos mozgóátlagnál lehet mindkét esetben.

Augusztusban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a New York Stock Exchange parkettjével, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni amerikai részvényekkel!

Az akció részleteiről ezen a linken olvashat.

Réz: Fontos szintről fordult

A 300 centes szint alá nem tudott beesni tartósan az elmúlt hónapokban a réz árfolyama, amely augusztusban váltott sebességet. Az instrumentum a felpattanás után a csökkenő trendvonalat és az 50 napos mozgóátlagot is áttörte egy keményebb, több napig tartó csata után.

A réz jelenleg nagy léptekkel rohan a 340 cent körüli szint felé, ahol egy ellenállásszint és a 200 napos mozgóátlag húzódik. Ha azon át tud jutni, akkor a következő körben 355 cent lehet a célja.

Jól néznek ki az indikátorok is grafikonon, az MACD vételt, míg az RSI masszív emelkedő trendet mutat.

Réz árfolyama (napi grafikon)

Forrás: Origo

Freeport-McMoRan Copper & Gold: Közel a 200 napos mogóátlag

A rézhez hasonlóan a Freeport-McMoRan árfolyama is megtört egy hosszabb távú csökkenő trendvonalat, továbbá augusztusban sikeresen ugrott az 50 napos mozgóátlag, majd a 31 dollárnál húzódó ellenállás fölé.

A rali folytatásához viszont szükség lesz arra, hogy a 32,7 dollárnál lévő 200 napos mozgóátlag áttörjön. Ebben az esetben 34 dollár is elérhető lehet. Hosszabb távon pedig nem a földtől elrugaszkodott dolog bízni a 38 dollárnál lévő rés visszatöltésében.

Az MACD vételt jelez, ami jó jel, ugyanakkor az RSI kezd túlvetté válni, amire nagyon régen nem volt példa. Ez óvatosságra intheti a befektetőket.

Freeport-McMoRan árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo