Még várni kell az OTP vételekkel

Vágólapra másolva!
Megerősítette az OTP-re vonatkozó ajánlását és célárát a Keefe, Bruyette & Woods elemzője a hazai pénzintézet ma közzétett második negyedéves gyorsjelentése után. A szakértő továbbra is semleges ajánlást fogalmaz meg a bankpapírra, 4000 forintos célár megjelölésével.
Vágólapra másolva!

Megerősítette az OTP-re vonatkozó ajánlását és célárát a Keefe, Bruyette & Woods elemzője, akinél továbbra is piaci teljesítő (semleges) kategóriában vannak a magyar bank papírjai. A szakértő változatlanul 4000 forintos célárat jelöl meg a részvényekre, amivel kissé pesszimistának bizonyul, mivel a jelenlegi 4400 forintos szintekhez képest 10 százalékkal van lejjebb.

Az elemző az OTP ma közzétett második negyedéves gyorsjelentése után módosíthatott a modelljein, és vizsgálta felül a bankpapírra vonatkozó ajánlásait. A hazai pénzintézet összességében az elemzői várakozásoknál kedvezőbb második negyedéves gyorsjelentést közölt az OTP, az adózott eredmény kiugró értékét azonban több, egyszerinek tűnő tétel magyarázza.

Az OTP-t követő szakemberek legtöbbje semleges ajánlást fogalmaz meg a bankpapírra, 30 százalékuk vételre, míg 15 százalékuk eladásra javasolja a részvényeket. Az elemzők átlagosan a jelenleginél magasabb árfolyamot jelölnek meg az OTP számára, és szerintük jelenleg több mint 13 százalékos felértékelődési lehetőség rejlik a bank részvényeiben.

Az OTP viszont ma egyelőre nem tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket, mivel a leggyengébb teljesítményt mutatja a hazai főbb papír közül, és 1 százalék körüli mínusza a BUX-ot is a negatív tartományban tartja.

Forrás: Origo