Újabb pesszimista vélemény a Molról

2013.08.22. 8:30

A Mol részvényére vonatkozóan 14 900 forintos fair értékkel, és eladási ajánlással állt elő a KBC Securities elemzője, ami a szerdai 15 970 forintos záróárnál több mint 6,5 százalékkal alacsonyabb.

A Mol részvényeire vonatkozóan 14 900 forintos fair értékkel állt elő a KBC Securities elemzője, ami a szerdai 15 970 forintos záróárnál több mint 6,5 százalékkal alacsonyabb, így eladási ajánlás párosul az olajcég papírjaihoz. A pesszimista vélemény mögött elsősorban az áll, hogy az elemző szerint a menedzsment túlértékeli a kutatási-kitermelési szegmensben lévő rövid távú növekedési lehetőséget, valamint a gyenge finomítói környezet is negatívan hat az integrált olajipari vállalatokra.

Ezzel a KBC Securities is csatlakozott több elemzőházhoz, akik szintén borúsabban látják a Mol jövőjét. Korábban a Concorde csökkentette célárát a cég negyedéves jelentését követően, majd a Citigroup is lépett, és semlegesről eladásra minősítette a Mol részvényeket. Legutóbb a Nomura módosította semlegesről csökkentésre a társaság papírjaira vonatkozó ajánlását.

 

A Mol árfolyama