A CÖF megharagudott a bankszövetségre

2013.08.23. 15:26

A békemenetet is szervező, a kormányhoz húzó CÖF neheztel a bankszövetségre, mert annak elnöke lemondta a jövő hétre egyeztetett megbeszélést a devizahitelesek ügyében.

Mai második közleményét adta ki a kormánnyal jó viszonyt ápoló, a békemenet egyik fő szervezőjének számító Civil Összefogás Fórum.

Első közleményükben említették, hogy a küszöbön álló újabb devizahiteles-mentés miatt leülnek a bankszövetség elnökével beszélgetni. Emellett pedig bejelentették, hogy üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás gyanújával az ügyészségnél feljelentést tettek a devizahitelezés ügyében.

A második közleményüket viszont már az ihlette, hogy Patai Mihály bankszövetségi elnök lemondta a jövő hét szerdára betervezett konzultációt. A CÖF szerint a bankszövetség arra hivatkozva mondta le a találkozót, hogy a kormánnyal intenzív egyeztetések kezdődtek a devizahitelesek ügyében. A kormány és a bankok ezekben a napokban ülnek tárgyalóasztalhoz, ahol a bankszövetség a saját javaslatát, javaslatait tárja a nemzetgazdasági minisztérium illetékesei elé.

A CÖF nehezen emészti meg, hogy a bankszövetség elnöke lemondta és egy későbbi, nem konkretizált időpontra tetette át a velük való megbeszélést. "A CÖF-CÖKA álláspontja szerint a Bankszövetség hibát követ el, ha a kormánnyal folytatott  tárgyalások előtt, illetve akár azzal párhuzamosan elmulasztja a véleménycsere lehetőségét a civilek egyik legnagyobb szervezetének szakmai küldöttségével."