Sportfokozatba kapcsolhatnak az autógyártók

Vágólapra másolva!
Az 50 napos mozgóátlag alá beesett a Ford és a General Motors papírja is, de az emelkedő trend töretlen, sőt úgy fest, mintha egy, a korábbihoz képest magasabb mélypontot értek volna el a részvények. Az emelkedő trend folytatódása esetén a lokális csúcsok kerülhetnek veszélybe és dönthetik meg őket az autógyártók.Augusztusban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a New York Stock Exchange parkettjével, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni amerikai részvényekkel!Az akció részleteiről ezen a linken olvashat.
Vágólapra másolva!

Július óta nem tudott új lokális csúcsot elérni a két legjelentősebb amerikai autógyártó, a Ford és a General Motors. A részvények az elmúlt bő egy hónapot korrekcióval töltötték és beestek az 50 napos mozgóátlag alá, de a hosszabb távú emelkedő trend töretlen.

Ford: Az 50 napos mozgóátlag a mumus

Az április óta tartó emelkedő trendvonalra esett vissza a napokban a Ford árfolyama, amely így a májusi lokális csúcs szintjét is visszatesztelte. Egyelőre úgy fest, sikerül egy, a korábbinál magasabb lokális mélypontot elérnie, ami szükséges feltétele az emelkedő trend folytatásának.

Az 50 napos mozgóátlag leküzdése után 16,8 dollár körül látható egy gyengébb ellenállás, de a növekedés folytatásához a 17,5 dolláros lokális csúcsot is át kellene törnie a részvénynek.

Meglehetősen jó helyen fordul a Ford, hiszen szűkre lehet venni a stop-loss megbízást. Ha 16 dollár alá beesik a részvény, akkor nagyon sokat romolhat a technikai kép.

Ford napi grafikon (NYSE)

Forrás: Origo

General Motors Másolja a Fordot

Nagy mértékben hasonlít egymásra a Ford és a General Motors árfolyama, mindkét részvény az 50 napos mozgóátlag alá esett be a legutóbbi korrekciós fázis során, de ebben az esetben is töretlen az emelkedő trend.

Annyival talán rosszabb a General Motors helyzete, hogy a papír benézett a júliusi csúcsa alá, így az a szint most ellenállásként nehezítheti meg a részvény dolgát az 50 napos mozgóátlaggal kiegészülve.

Ha a General Motors leküzdi az előbb említett akadályokat, akkor 37 dollár fölé is eljuthat a részvény. Az RSI is egyre közelebb jár a trendtöréshez, ami szintén lökést adhat a papírnak.

General Motors napi grafikon (NYSE)

Forrás: Origo