Heim Péteré a Századvég kétharmada

Vágólapra másolva!
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke 51-ről 66 százalékra emeli tulajdonrészét, új vállalkozást alapít, és a nemrég megvett Napi Gazdaság után további felvásárlásokra is készül.
Vágólapra másolva!

Heim Péter a Századvég 66 százalékának megvételével párhuzamosan egy új vállalkozást is alapít 80 százalékos részesedéssel, amely uniós programfejlesztési és projekttámogatási szolgáltatást nyújt majd - írja az MTI.

A National Development Consulting (NDC) Projektfejlesztő Zrt. a fejlesztési ötleteknek az Európai Bizottság új szabályozási környezetével összhangban történő fejlesztésére és támogatására jön létre.

Az új vállalat e források hatékony és időben történő, szakszerű lehívását és felhasználását kívánja támogatni. A céget Fürjes Balázs Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. eddigi vezérigazgatója vezeti majd.

Fürjes Balázs Zoltán továbbra is igazgató tanácsi tag marad a Századvégnél, de a vezérigazgatói poszton Siba Ignác követi, aki 10 éven keresztül a Citibank egyik regionális vezetőjeként, majd uniós gazdasági operatív programok igazgatójaként szerezte szakmai és vezetői tapasztalatait.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságában Heim Péter, Fürjes Balázs Zoltán és Siba Ignác mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerepel. A megújult vezetés feladata a versenypiaci ügyfelek és a tanácsadási üzletág növelése.

Heim Péter a Napi Gazdaság után további akvizíciókat sem zár ki, sem a Századvég Gazdaságkutató Zrt., sem pedig a maga részéről. A személyes fókusza továbbra is külföldön van, de nyitott magyarországi befektetésekre is, elsősorban az energetika és a pénzügy területén.