Vágólapra másolva!
Nem kezdődött túl jól a nap ma sem a budapesti tőzsdén, a BUX igencsak távolodni látszik fontos 18000 pontos szintjétől. Az OTP sem találja önmagát, a bankpapír tegnapi 3 százalékos zuhanását újabb mínuszokkal fejeli meg egyelőre, közelítve a 4100-as árat. A forint sem áll túl jól, az euróval szembeni jegyzések 302 közelében időznek.Nyugat-Európában sem akarnak magukra találni a vezető börzék a tegnapi méretes zakók után, a reggeli órákban további mínuszokat mutatnak az indexek. Egyedüli kivétel az olasz tőzsde, ahol már néhány tizedes plusz látható.Olvassa el reggeli amerikai és ázsiai piaci összefoglalónkat is: Nagyot drágult az olaj és az arany
Vágólapra másolva!

Vergődik az OTP

Egyelőre nem tud talpra állni a hazai tőzsde, miután tegnapi kifejezetten rossz nemzetközi hangulatban 2 százalékos mínuszt szedett össze, ezzel pedig egy igen fontos szintet tört le 18 000 pontnál, ami elég rossz jelnek tűnik. Ráadásul ma is távolodik ettől a szintjétől a BUX.

A BUX értéke (pontban)

Forrás: investor.hu

Az OTP 1 százalékos gyengüléssel kezdett azt követően, hogy tegnap több mint 3 százalékot esett a bankpapír a devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatos hírek után, Árfolyama ezzel már bőven 4200 forint alatt jár.

Az OTP árfolyama

Forrás: investor.hu

A Mol egyelőre nem nagyon mozdul, miután kedden az olajpapír végül a 16 000 forintos szint alatt tért nyugovóra. Nem tehet jót a magyar olajcégnek, hogy 17 400 forintra vágta vissza részvényeire számított célárfolyamát a Raiffeisen elemzője 19 200 forintról. Ugyanakkor továbbra is tartásra ajánlja a papírt. Az osztrák elemzőház ezzel csatlakozott azon szakértőkhöz, akik borúsabban látják a Mol jövőjét.

Forrás: investor.hu

A Richter kisebb csökkenéssel kezdett, de a Magyar Telekom már 1 százalékhoz közeli mínuszban van, míg az Egis 0,3 százalékkal halad lefelé.

Forrás: investor.hu

A hazai bankok szeretnék elérni, hogy az MNB kedvező áron, a jelenlegi szintekhez képest 10 százalékos kedvezménnyel adjon nekik devizát a devizatartalékból a hvg.hu értesülései szerint. Ez az MNB számára nem jelentene veszteséget, hiszen tartalékait 270-es EURHUF árfolyamon építette fel. A Bankszövetség egyébként tegnap találkozott a kormánnyal, ahol előbbi fél bemutatta az új adósmentő-csomag javaslatát. Némi újdonság, hogy a bankok részlegesen elengednék a több mint 90 napja nem törlesztett lakáscélú devizaalapú adósok hiteleinek egy részét, írja a Népszabadság.

Tárgyalási alapként szolgálhat a Bankszövetség javaslata a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az M1 híradójában. A bankok javaslata szerint ők viselnék a költségek jelentős részét, ami több százmilliárd forintos kiadást jelentene majd számukra az következő években. Varga szerint olyan megoldást kell találni, ahol a felek nagyjából arányosan vesznek részt a terhek csökkentésében.

A forint ma sem mutat jó formát azt követően, hogy tegnap négyhavi mélypontjára gyengült az euróval szemben. Az euró/forint árfolyam a reggeli órákban 302 körül mozog. Tegnap először a Bankszövetség elnökének nyilatkozata után ugrott 300 fölé az árfolyam, majd a kamatdöntést követően tovább gyengült a forint a borús nemzetközi hangulatban. Ezzel pedig fontos ellenállást tört át a hazai deviza.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Tovább tart a lejtmenet Európában, kivételek az olaszok

Egyelőre csökkenésekkel kezdik a szerdai kereskedést is a vezető nyugat-európai indexek, azok után, hogy tegnap igen méretes mínuszokat gyűjtöttek be a Szíriával kapcsolatos hírek miatt. Egyedüli kivétel az olasz börze, amely ma pluszt mutat, bár igaz, hogy hétfőn mélyen alulteljesített azt követően, hogy a koalíciós kormányban kiújultak az ellentétek.

Forrás: investor.hu

A Peugeot szeretné növelni jelenlétét Dél-Amerikában - számolt be a Financial Times. Az autógyártó a General Motors segítségével próbálna erősödni, ugyanis a két vállalat 18 hónappal korábban szövetséget kötött azért, hogy az európai piacon a költségeket és az ötleteket megosszák egymással.