Közel 30 millió forint összértékben 30 ezer darab Graphisoft részvény adott el ma Gáthy Tibor a társaság igazgatótanácsának tagja 975 forintos átlagáron. Azonban még így is rendelkezik 130 ezer darab részvénnyel, ami 1,2 százalékos tulajdonrészt jelent.

30 ezer darab Graphisoft részvény adott el ma Gáthy Tibor a társaság igazgatótanácsának tagja 975 forintos átlagáron, ami közel 30 millió forintos összértéket jelent. A tranzakciót követően viszont még így is rendelkezik 130 ezer darab részvénnyel, ami 1,2 százalékos tulajdonrészt jelent.

A bennfentes eladás azok után érkezett, hogy a cég részvényei csütörtökön igen szép 4 százalékos pluszt szedtek össze, miután kiderült, hogy sikerült peren kívül megállapodnia a cégnek és korábbi bérlőjének, az AMRI Hungary Kutató Fejlesztő Zrt-nek a közöttük folyamatban lévő összes eljárást érintően.

A Park a 4 millió euró feletti követeléseinek csaknem felét megkapja majd, így az idei éves profit 2,2 millió euróval haladhatja meg a társaság korábbi prognózisát. Ez részvényenként 62 forintot jelent, ezért ugrott rögtön a papír egészen 1000 forint fölé, ahonnan ma valamelyest visszább jött, de még így is a lélektani szint közelében mozog.

A Graphisoft Park árfolyama