A szélerőművek dagasztották az Alteót

Vágólapra másolva!
Árbevételét 18, ,4, eredményét csaknem 79 százalékkal növelte az ALTEO energetikai csoport az idei első fél évben. Az eredményesség jelentős javulása nagyrészt a cég szélerőmű-akvizícióinak köszönhető.
Vágólapra másolva!

A hazai tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató árbevétele a mostani növekedés után 3,3 milliárd forint fölé emelkedett, a társaság EBIDTA-ja pedig megközelítette a félmilliárd forintot.

Az Alteo legnagyobb bevételi forrása továbbra is a hőenergia-értékesítés, az emelkedés fő okaként a menedzsment azonban a tavalyi szélerőmű-akvizíciókat jelölte meg: tavaly május végén három, idén februárban pedig egy újabb szélerőmű került a cég tulajdonába.

További növekedést várnak

A fentieken kívül aktív és eredményes időszakot tudhat maga mögött az energiakereskedelmi üzletág. Ifjabb Chikán Attila vezérigazgató szerint a növekedés tovább is folytatódik majd, hiszen „a cégcsoport már most rendelkezik a 2014-es évre akkora vevői szerződésállománnyal, amely az idei szerződött mennyiséget 25 százalékkal meghaladja.” Az Alteo a kereskedelmi tevékenységét továbbra is a kkv-szektorra koncentrálja majd.

„Az elmúlt hat hónapban a társaságcsoport tovább haladt a stratégiában megfogalmazott célok megvalósítása felé. Tovább növeltük a megújuló energiaforrásokra alapozott energiatermelő kapacitásainkat, valamint az energiatermelés mellé egyre hatékonyabban integrálódnak az energiakereskedelmi és energetikai szolgáltatásokat nyújtó üzletágak is. Ennek pozitív hatásai az első félév eredményeiben már jól megmutatkoznak” – értékeli az elmúlt fél év teljesítményét Ifj. Chikán Attila.