Megcincálták a forintot

Vágólapra másolva!
Látványosan gyengült a forint nem sokkal 5 óra előtt, miután az euróval szembeni jegyzések a 300-as szintről pillanatok alatt 301,2-ig szaladtak fel. Ezt követően viszont szinte másodpercek alatt visszaerősödött a forint az euróval szemben, és azóta is 300,5 közelében alakulnak a jegyzések. A piaci mozgás mögött egyelőre nem mutatkozott pontosabb ok.
Vágólapra másolva!

Tartogatott egy kis "meglepetést" a forint a délutáni órákra is, az euróval szembeni árfolyam ugyanis a napközben stabilan tartott 300-as szintkről villámgyorsan 301,2-ig ugrott nem sokkal fél 5 után. Amilyen gyorsan gyengült viszont a hazai valuta, legalább ugyanannyira gyorsan vissza is tért a 300,4-es szint közelébe, melyet azóta is tart. A kilengés hátterében akár az euró gyengélkedése a dollárral szemben, illetvea szíriai helyzettel kapcsolatos bizonytalanságok is állhatnak.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

A devizapár még nem sokkal 8 óra után mutatott be hasonlóan nagy kilengést, amit elsősorban a nemzetközi hangulatjavulással lehet magyarázni. A kedvező kínai makroadatok, valamint a Szíria elleni katonai akció késleltetése az európai részvénypiacokra is kedvezően hatottak, melyek napközben már 2 százalékos pluszt is mutattak, a forint pedig a 301,5 helyett 300 közelében mozgott végig napközben az euróval szemben.