Befejeződött az FHB - Diófa Alapkezelő akvizíció

Vágólapra másolva!
Az FHB Jelzálogbank tulajdonába került tegnap a Diófa Alapkezelő Zrt. törzsrészvényeinek 100 százaléka, tette közzé a hitelintézet a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

A bank július 8-án jelentette be, hogy részvény-adásvételi szerződést kötött a Lantos Vagyonkezelő Zrt.-vel a Diófa Alapkezelő törzsrészvényeinek megvásárlásáról.

Ugyan a hivatalos határidő 2013. szeptembre 15. volt, a részvények tényleges átruházásához szükséges szerződéses feltételeket a felek szeptember 2-án teljesítették. A bank korábbi közlése szerint a törzsrészvények vételára 290 millió forint.

A 2009 februárjában alapított, befektetési alapkezelésre és értékpapír-alapok portfolió-kezelésére, önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári, illetve ingatlan-portfoliókezelésre profilírozott Diófa Alapkezelő Zrt. jegyzett tőkéje 2012. december 31-én 135,2 millió forint, saját tőkéje 145 millió forint, mérlegfőösszege 219 millió forint volt.

A társaság 2012-ben 71,9 millió forint adózás előtti és 64,7 millió forint adózott nyereséget ért el, tudhatjuk meg a honlapjukról.